Evet, genel olarak tahmin ediyorum denebilir ama %90 emin olduğum tür tespitlerimde var.Tahmin ediyorsun aslında.
peki alt cinsini nasıl ayırt ediyorsunuz? söylediğiniz sitede cinsin üstüne tıklayınca direk o cinse ait türleri gösteriyor. ve onca tür arasından bir bir karşılaştırarak mı buluyorsunuz?İlk önce cinsini belirlemek gerekiyor, sonra alt cinsini. Sonra ice canlının vücut yapısına bakarak antweb' deki görseller ile karşılaştırıyorum ve türü tespit ediyorum. Bazen emin olmadıklarım da oluyor.
Hocam örneği yanlış koloniden almış olabilir misiniz? Kafa renkleri zaten farklı ve ilk fotoğrafta görünen clypeus tüylenmesi belli olmuyor hiç. Fotoğraftan ya da ışıktan kaynaklı da olabilir fakat ilk fotoğrafta tüylenme görünüyordu. Tüylenme mesafesinin farkına bakacaktım. Ama aşağıya eklediğim gibi detaylı çekim gerekiyor. Elinizdeki imkanlar bunu karşılamıyorsa en garanti yöntem örnekleri bir mirmekoloğa yollamak olacaktır.Aphaenogaster' ı da diğerlerini atarken atmışım. Baya uzakta bulmuştum onu o yüzden gidip yeni örnek alamam. Eğerki gidersem bulup fotoğrafları eklerim. Aphaenogaster' ın türü o kadarda önemli değil bunlar doğruysa.
Dünden beri bir kaç farklı çeşitte fotoğraf çekmeye çalıştım ve ufak ufak anladım gibi fotoğraf işini. Bunlar olmadıysa bir daha deneyebilirim.
Ekli dosyayı görüntüle 23067Ekli dosyayı görüntüle 23068Ekli dosyayı görüntüle 23069Ekli dosyayı görüntüle 23070
Okulunuzun laboravutarında mikroskop var ise onu kullanmayı da deneyebilirsiniz. Rica ederim.Peki. Teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı. İlerleyen zamanlarda uygun fiyatlı kamera ve makro lens bulabilirsem almayı düşünüyordum. O zaman kadar kimse kesin bir şey söyleyemez bu fotoğraflardan.
Hocama sorarım ama izin verir mi emin değilim.Okulunuzun laboravutarında mikroskop var ise onu kullanmayı da deneyebilirsiniz. Rica ederim.