Galiba camponotus fallax olabilir.Türkiye'deki en büyük karınca türleri hangileri, bilenler varsa detaylı şekilde yazsın, herkes yararlansın
Hocam componotus vagusta olabilir mi?Galiba camponotus fallax olabilir.
Galiba değil. Ligniperda 19mm olabiliyor diye biliyorum.Hocam componotus vagusta olabilir mi?
Cataglyphis camponotus ve messor cinslerinin majorları ilk aklıma gelenler. Kraliçe olarakta camponotus olabilir.Türkiye'deki en büyük karınca türleri hangileri, bilenler varsa detaylı şekilde yazsın, herkes yararlansın
Cataglyphis cinsi çoğu messordan büyük ama ligniperda küçükler.Cataglyphis camponotus ve messor cinslerinin majorları ilk aklıma gelenler.
Gelişmiş kolonilerdeki messor majorlarıda baya iri oluyor, pek geri kalır yanı yok.Cataglyphis cinsi çoğu messordan büyük ama fallaxdan küçükler.
Olabilir.Hocam componotus vagusta olabilir mi?
Bu neymiş ya? Karınca gibi durmuyor bideDorylus fulvus ülkemizdeki kraliçe ve prens olarak en büyük tür, işçi olarak geçen varsa bilmiyorum. Prens ve kraliçe fotoğraflarını aşağıya koyarım.
Prens;
Ekli dosyayı görüntüle 49553
Kraliçe;
Ekli dosyayı görüntüle 49554
Uçan sosis 🫠Bu neymiş ya? Karınca gibi durmuyor bide.
Hayvan abdomenden oluşuyor resmen nerde buldunuz?Dorylus fulvus ülkemizdeki kraliçe ve prens olarak en büyük tür, işçi olarak geçen varsa bilmiyorum. Prens ve kraliçe fotoğraflarını aşağıya koyarım.
Prens;
Kraliçe;
Bu tür yapay ortamda bakılmıyor diye biliyorum, daha detaylı veya bakmaya çalışan varsa yazabilir.Dorylus fulvus ülkemizdeki kraliçe ve prens olarak en büyük tür, işçi olarak geçen varsa bilmiyorum. Prens ve kraliçe fotoğraflarını aşağıya koyarım.
Prens;
Kraliçe;
İlk önce çok küçük yumurtladıkça büyüyor.Hayvan abdomenden oluşuyor resmen nerde buldunuz?
Evet hocam bakılmıyormuş göçebe bir türmüş ve 10cm boyu geçebiliyormuş kraliçeleri.Bu tür yapay ortamda bakılmıyor diye biliyorum, daha detaylı veya bakmaya çalışan varsa yazabilir.
İlk önce çok küçük yumurtladıkça büyüyor.
Ben bulmadım, lakin Türkiye'de Mardin ve çevre illerinde bulunuyorlar genel olarak.Hayvan abdomenden oluşuyor resmen nerde buldunuz?
10 cm kadar büyük olabileceklerini sanmıyorum, en fazla 6 cm olurlar muhtemelen.Evet hocam bakılmıyormuş göçebe bir türmüş ve 10cm boyu geçebiliyormuş kraliçeleri.
8cm olabiliyorlarmış hocam sizin fotoğrafı aldığınız forumdan okudum.Ben bulmadım, lakin Türkiye'de Mardin ve çevre illerinde bulunuyorlar genel olarak.
10 cm kadar büyük olabileceklerini sanmıyorum, en fazla 6 cm olurlar muhtemelen.
Kraliçe boyutu olarak konuşuyorum.Türkiye'deki en büyük karınca türleri hangileri, bilenler varsa detaylı şekilde yazsın, herkes yararlansın
Aslında doğru olan bir tarafı var. Cataglyphis kurdistanicus askeri 17mm.En büyük cataglyphisler var normal işçisi neredeyse bir messor kraliçesi boyutunda. Majörleride kraliçelerine çok benziyor. Kraliçe ile işçisini ayırt etmesi zor bir tür. Ayrıca çok hızlı türler. Sıcak iklimleri ve az-orta nem seviyesini severler. Zaten diğer adı çöl karıncasıdır. Kolonileri çok fazla büyümez. Aşırı derecede protein isterler. Benim bildiğim genel bilgiler bu şekilde başka bilen arkadaş varsa yazarsa iyi olur. İyi hobiler.
Yaklaşık 10mmlik bir kraliçesi var. En küçük yerli Camponotus türlerinden birisi.Galiba camponotus fallax olabilir.
16mm kraliçe boyutu, C. sanctus ile aynılar.Hocam componotus vagusta olabilir mi?
Belki bazı anomali bireyler olabilir fakat 18i geçen ligniperda pek görmedim.Galiba değil. Ligniperda 19mm olabiliyor diye biliyorum.
Keşke. Fakat yine de oldukça büyük bir tür fellah.Camponotus fellah da olabilir.
Dorylus fulvus işçileri 2-11mm arası değişen boylardadır ve çok yoğun bir polimorfizme sahipler. Asker ve minör kastları var.Dorylus fulvus ülkemizdeki kraliçe ve prens olarak en büyük tür, işçi olarak geçen varsa bilmiyorum. Prens ve kraliçe fotoğraflarını aşağıya koyarım.
Prens;
Kraliçe;
Prens fotosu Gökhan isimli bir arkadaş tarafından Mardin'de çekildi, kraliçe fotoğrafı İsrail'li bir Facebook hesabının paylaşımı.Hayvan abdomenden oluşuyor resmen nerde buldunuz?
Bakılamaz evet, ordu türü kendisi.Bu tür yapay ortamda bakılmıyor diye biliyorum, daha detaylı veya bakmaya çalışan varsa yazabilir.
İlk önce çok küçük yumurtladıkça büyüyor.
Kaynak yanlış bilgi vermiş. En büyüğü Dorylus nigricans türü, 8cmlik bir kraliçeye sahip.Evet hocam bakılmıyormuş göçebe bir türmüş ve 10cm boyu geçebiliyormuş kraliçeleri.
Benimdi o rehber🫠8cm olabiliyorlarmış hocam sizin fotoğrafı aldığınız forumdan okudum.
Fallax diye yanlış yazmışım. Herkesten özür dilerimKraliçe boyutu olarak konuşuyorum.
Dorylus fulvus 40-60mm
Camponotus compressus 19-22mm
Camponotus fellah 16-19mm
Camponotus ligniperda 16-18mm
Camponotus oasium 15-18mm
Camponotus festai 15-17mm
Sonrası 16-15mmlik türlerle devam ediyor, belirtmeye gerek yok bence.
Aslında doğru olan bir tarafı var. Cataglyphis kurdistanicus askeri 17mm.
Ekli dosyayı görüntüle 49555
Ekli dosyayı görüntüle 49558Fakat bunun dışında ülkedeki en büyük Cataglyphisler 12mm hemen hemen. Bacakları uzun olduğu için devasa duruyorlar fakat gayet orta boylu bir cins cataglyphis.
Yaklaşık 10mmlik bir kraliçesi var. En küçük yerli Camponotus türlerinden birisi.
16mm kraliçe boyutu, C. sanctus ile aynılar.
Belki bazı anomali bireyler olabilir fakat 18i geçen ligniperda pek görmedim.
Keşke. Fakat yine de oldukça büyük bir tür fellah.
Dorylus fulvus işçileri 2-11mm arası değişen boylardadır ve çok yoğun bir polimorfizme sahipler. Asker ve minör kastları var.
Prens fotosu Gökhan isimli bir arkadaş tarafından Mardin'de çekildi, kraliçe fotoğrafı İsrail'li bir Facebook hesabının paylaşımı.
Bakılamaz evet, ordu türü kendisi.
Kraliçeler başta 4cm oluyorlar, Physogastrism ile 6cmye kadar çıkabiliyorlar.
Kaynak yanlış bilgi vermiş. En büyüğü Dorylus nigricans türü, 8cmlik bir kraliçeye sahip.
Benimdi o rehber🫠