Projenin başlamasına çok az kalmışken biraz konuşalım ve sorular varsa sorulsun bence. Benim bir sorum var mesela. Proje tarihinden önce gözlemlediğimiz bir canlı var diyelim, herhangi bir şey olabilir. Uğraştık ettik fotoğrafını çektik. Proje başladı, aynı canlıyı tekrar gözlemledik. Türüne kadar eminiz. Yine fotoğraf çektik ama öncesinde çektiğimiz fotoğrafın o canlıyı çok daha iyi temsil ettiğini düşünüyoruz. Gözlemde eski fotoğrafı kullanmak kural dışı mıdır? Altını çiziyorum, aynı canlıyı proje tarihleri arasında gözlemlediğimiz senaryo bu. E tekrar çek o zaman ne var ki diyebilirsiniz. Ne var kisini açıklayayım. Tek fotoğraf çekip paylaştığım durumda elbette bu oldukça kolay. Fakat genelde 3x 4x gibi büyütme oranlarına çıktığım için yeri geliyor 150 fotoğraf, yeri geliyor 250 fotoğraf çekip bunları istifliyorum. İstiflemenin ne olduğunu bilmeyenler için kısaca, bir fotoğraftaki net alanı arttırmak için farklı fotoğraflar çekip net alanlarını birleştirmek ve o tek fotoğraftaki net alanın genişliğini arttırmak olarak kabaca açıklayabilirim. Bu uzun bir süreç ve epey uğraştırıcı. Özellikle zıplayan, kaçan, uçan canlılarda bunu yapmak için bazen binlerce fotoğraf çekebiliyoruz istediğimiz sonucu alana kadar. Hani tek fotoğraf çekip paylaşsam 10 dakikamı almaz, stack bu süreçte belki 2 saatimi alıyor tek canlı için. Bu açıdan bu soruya vereceğiniz cevaba göre hareket edeceğim, çünkü istiflenmiş fotoğraf yüksek kalitede ve canlının tüm uzuvlarını net olarak görebileceğimiz şekilde olduğu için bunu soruyorum. Şahsen daha önceden binlerce fotoğraf çekip tamam oldu dediğim türe aynı şekilde tekrar saatler harcamak, yüzlerce fotoğrafla depolama alanımı doldurmak istemem.