Tür ve bakım

CrueLMSA

Yumurta
Üye
Merhaba, aşağıdaki hanımefendiyi yaklaşık bir saat önce iş dönüşü buldum. Messor olduğunu düşünüyorum etrafta başka prens prenses bulamadım bir kaç tane messor işçisi vardı sadece. Asıl merak ettiğim şu; elimde 20 25 kadar işçisi ve bir o kadar yumurtası olan, kraliçesi ölmüş bir Messor kolonosi var, sizce birleştirme yapmalımıyım, yoksa riske atmaya gerek yok mu? Aynı tür olduğunu işçiler çıkınca mı anlayabiliriz sadece?

Ekli dosyalar

• 20220714_234217.jpg
    20220714_234217.jpg
    15.7 KB · Görüntüleme: 24
  • 20220714_234215.jpg
    20220714_234215.jpg
    15.7 KB · Görüntüleme: 24
  • 20220714_234312.jpg
    20220714_234312.jpg
    10.3 KB · Görüntüleme: 24
Çözüm
Evet Messor cinsi kraliçeniz. Hayırlı olsun. Aynı tür olduklarını anlamak pek kolay değil fakat yakın çevrelerde bulduysanız aynı tür olabilirler bir ihtimal. İstiyorsanız deneyebilirsiniz birleştirmeyi, size de bir tecrübe olur başarılı olursa.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Evet Messor cinsi kraliçeniz. Hayırlı olsun. Aynı tür olduklarını anlamak pek kolay değil fakat yakın çevrelerde bulduysanız aynı tür olabilirler bir ihtimal. İstiyorsanız deneyebilirsiniz birleştirmeyi, size de bir tecrübe olur başarılı olursa.

Çözüm

CrueLMSA

Yumurta
Üye
2 kraliçe de çok farklı bölgeler hatta farklı illerde bulundu. Ama fotoğrafı vardı buraya ekleyeyim kraliçe olarak çok benzettim ben. Tam net değil ama yaklaşık 1 ay önce fotoğrafını çektiğim ölen kraliçe

Ekli dosyalar

• 20220615_235936.jpg
    20220615_235936.jpg
    34.3 KB · Görüntüleme: 20

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Farklı illerde bulunduysa aynı tür olduklarını pek sanmıyorum. Görünüşlerinin aynı görünmesi gayet doğal, çoğu Messor türü birbirine çok benziyor çünkü. Farklı türlerse bile, çok farklı özellikleri olmadığı sürece birbirlerinden ayırt etmeniz çok zor.

alpertuna

Yumurta
Üye
Merhaba, aşağıdaki hanımefendiyi yaklaşık bir saat önce iş dönüşü buldum. Messor olduğunu düşünüyorum etrafta başka prens prenses bulamadım bir kaç tane messor işçisi vardı sadece. Asıl merak ettiğim şu; elimde 20 25 kadar işçisi ve bir o kadar yumurtası olan, kraliçesi ölmüş bir Messor kolonosi var, sizce birleştirme yapmalımıyım, yoksa riske atmaya gerek yok mu? Aynı tür olduğunu işçiler çıkınca mı anlayabiliriz sadece?
Hocam birleştirmezseniz işçiler ölecek, birleştirirseniz kraliçe ölebilir ya da kabul edebilirler. Sizin seçiminiz.

CrueLMSA

Yumurta
Üye
Hocam birleştirmezseniz işçiler ölecek, birleştirirseniz kraliçe ölebilir ya da kabul edebilirler. Sizin seçiminiz.
O zaman bir süre bekleyim, yani daha doğrusu yeni kraliçenin işçileri çıkana kadar. İşçiler çıkınca da tüpleri yan yana koyar karşılaştırırım burdan yardım alarak da; ona göre birleştirme deneyebilirim eğer aynı dersek

efetrhan

Yumurta
Üye
O zaman bir süre bekleyim, yani daha doğrusu yeni kraliçenin işçileri çıkana kadar. İşçiler çıkınca da tüpleri yan yana koyar karşılaştırırım burdan yardım alarak da; ona göre birleştirme deneyebilirim eğer aynı dersek
işçisi çıktıktan sonra savaş olur birleştirmek istiyorsanız kraliçeyi outworlde koyabilirsiniz eğer kabul ederlerse çekiştirip yuvaya zorla sokacaklardır. bikaç gün beklemeniz faydalı olur diye düşünüyorum, işçiler durumu sindirmiş olur hem. şöyle bir video buldum