Tür tahmini

BerkBey

Yumurta
Üye
Yakın yerlerde olan farklı uçuşlardan topladığım 3 kraliçenin fotoğrafları. Türünün ne olabileceğini merak ettiğim için Tr' de kayda alınan türlerin yapısını araştırdım biraz, birkaç eleme yaptım. Sizinde fikirlerinizi merak ediyorum, paylaşırsanız sevinirim.
Yer:Adana/yüreğir
Boyut:1,6 cm

Bu konuda da major fotoğrafı var. Kraliçeleri bulduğum yerde sadece bu majorlar vardı. (Camponotusa, messor diyende... ne bilim.😅)

Konu 'Messor mu' https://karincaciftligim.com/threads/messor-mu.6675/

Çözüm
İşçili kraliçe

Diğer kraliçeler

İşçisiz kraliçeleri diğer kraliçeden birkaç gün sonra ve 1,5 km civarı uzakta bulmuşum.
İlk tahminimde yanılmışım ama şu an daha çok eminim. Camponotus turkestanicus olabilir hepsi bana göre. turkistanicus henüz Türkiye'de kayıtlı değil, Türkiye'ye komşu ülkelerde kayıtlı. Ama teorik olarak da Türkiye'ye özgü olmalılar, henüz kaydedilmedi sadece. Birisi turkistanicus örneklerini bir mirmekoloğa göndermeli çünkü Türkiye'de doğuda kesinlikle C. turkistanicus var ve muhtemelen Türkiye'de bazı popülasyonlar daha fazla yayılmış durumda...

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Kusuru bir kenara bırakın aksine çok teşekkür ederim. Sizin öneriniz sayesinde bu işe giriştim. Benim için zevkli ve heyecanlı bir işti. Umarım siz ve konuyu takip eden herkes zevk almıştır.
Sizin için de güzel bir tecrübe olmuştur evet. Benim hatam var yine de, çünkü C. festai ihtimalini hiç düşünmemiştim. Keyifliydi yine de :D Ders almış oldum ben de ☺️