ilk kraliçe veya prenses pheidole sp. ikinci kraliçe lasius sp.Selamlar, bugün bulduğum kanatlı kraliçe için tür tahmini lazım. Bir de önceden bulduğum, yumurtlamış olan kraliçe için de (Lasius’a benziyor).
1. Kraliçe. Bugün bulundu; 6-8 mm civarı boyu bence. Ankara’da, lamba altında.
Ekli dosyayı görüntüle 64174Ekli dosyayı görüntüle 64175Ekli dosyayı görüntüle 64176
2. Kraliçe. boyu 8-9 mm gibi.
Ekli dosyayı görüntüle 64177Ekli dosyayı görüntüle 64178
1. Tetramorium Galacticum veya Belleprhoni olabilir. 2. Kraliçe lasius cinsi.Selamlar, bugün bulduğum kanatlı kraliçe için tür tahmini lazım. Bir de önceden bulduğum, yumurtlamış olan kraliçe için de (Lasius’a benziyor).
1. Kraliçe. Bugün bulundu; 6-8 mm civarı boyu bence. Ankara’da, lamba altında.
Ekli dosyayı görüntüle 64174Ekli dosyayı görüntüle 64175Ekli dosyayı görüntüle 64176
2. Kraliçe. boyu 8-9 mm gibi.
Ekli dosyayı görüntüle 64177Ekli dosyayı görüntüle 64178
Tahmin yaptım kesin değil. Üzülmenize gerek yok. 😉😊ilk kraliçe veya prenses pheidole sp. ikinci kraliçe lasius sp.
Hocam tetramorium ile pheidole arasındaki farkı nasıl ayırt ediyorsunuz? Bana mandible görünüşünden dolayı pheidole gibi geldi özellikle son görselde1. Tetramorium Galacticum veya Belleprhoni olabilir. 2. Kraliçe lasius cinsi.
Tahmin yaptım kesin değil. Üzülmenize gerek yok. 😉😊
Pheidole karıncalarında thorax daha kısa gibi gözüküyor. Ben bu şekilde ayırt ediyorum daha çok göz alışkanlığı da var. Aslında tam açıklayamadım.Hocam tetramorium ile pheidole arasındaki farkı nasıl ayırt ediyorsunuz? Bana mandible görünüşünden dolayı pheidole gibi geldi özellikle son görselde
Bu fotoğraflardan anlaşılmaz. İlk fotoğraf olabilirmiş ama karanlık çıkmış.Selamlar herkese, teşekkürler cevaplar için. Birkaç fotoğraf daha çektim, işinize yarar umarım. Kraliçemiz kanat dökmedi henüz. Prenses olması da oldukça olası.
Ekli dosyayı görüntüle 64202Ekli dosyayı görüntüle 64203Ekli dosyayı görüntüle 64204