Camponotus cinsi prenses. Döllenmemiş olma ihtimali var.Türü nedir kraliçe midir döllenmemiş olma ihtimali var mı ?Ekli dosyayı görüntüle 83530
Aynı fikirdeyimCamponotus cinsi prenses. Döllenmemiş olma ihtimali var.
Nasıl anlayabilirim beklemek dışında ?Camponotus (marangoz karınca) türü bir prenses olduğunu düşünüyorum.
Aynı fikirdeyim
Anlayamazsın, tüpe koyup bekle 2-3 hafta rahatsız etmeden.Nasıl anlayabilirim beklemek dışında ?
Tamamdır anlayabileceğim bir yol varsa hiç yormadan karıncayı saliyim tekrar diye düşünmüştüm teşekkür ederim.Anlayamazsın, tüpe koyup bekle 2-3 hafta rahatsız etmeden.
Rica ederim prenses ve kraliçe aynı canlılar zaten çifleşip çifleşmediğini görerek anlayamazsın.Tamamdır anlayabileceğim bir yol varsa hiç yormadan karıncayı saliyim tekrar diye düşünmüştüm teşekkür ederim.
Anlamanın bir yolu yok. Şayet çok yeni çiftleşmişse bazı kraliçelerin abdomeninin ucunda prens karıncanın organ ve sperm kalıntıları bulunuyor. Fakat bunu anlayabilmek için uzun bir süre boyunca karıncalar hakkında gözlem yapmak gerekir, çünkü stres altında bir karınca sıvı bırakabilir ve bu sıvıyla organ kalıntılarını ayırt etmek tecrübe ister. Tanaemyrmex altcinsinden Camponotus dişisi bu aradaNasıl anlayabilirim beklemek dışında ?
Teşekkür ederim çok bilgilendirici oldu sağolun.Anlamanın bir yolu yok. Şayet çok yeni çiftleşmişse bazı kraliçelerin abdomeninin ucunda prens karıncanın organ ve sperm kalıntıları bulunuyor. Fakat bunu anlayabilmek için uzun bir süre boyunca karıncalar hakkında gözlem yapmak gerekir, çünkü stres altında bir karınca sıvı bırakabilir ve bu sıvıyla organ kalıntılarını ayırt etmek tecrübe ister. Tanaemyrmex altcinsinden Camponotus dişisi bu arada