Çok anlamam ama Lasius sp. gibi geldi bana.Galiba soğuk havada biraz daha aktif bir tür hava sıcaklığı 7 derece ve bunlar dışardaydı. Cins/tür nedir?
Ekli dosyayı görüntüle 48256Ekli dosyayı görüntüle 48257Ekli dosyayı görüntüle 48258Ekli dosyayı görüntüle 48259
Çok anlamam ama Lasius sp. gibi geldi bana.Galiba soğuk havada biraz daha aktif bir tür hava sıcaklığı 7 derece ve bunlar dışardaydı. Cins/tür nedir?
Ekli dosyayı görüntüle 48256Ekli dosyayı görüntüle 48257Ekli dosyayı görüntüle 48258Ekli dosyayı görüntüle 48259
Kış uykusundan uyandılarsa yemek arıyorlardır.Ne için soğuk hava da aktiflerdi bir fikriniz var mı ?
Diğer karıncalar yuvalarından çıkmamıştı ama bu karıncalar dışarıda baya aktifti bu havada kış uykusunda uyanacaklanı zan eylemiyorum.Kış uykusundan uyandılarsa yemek arıyorlardır.
Prenolepis imparis olabilirlermi eğer hava dediğiniz sıcaklıktaysa bu tür soğuğa karşı adaptasyon geliştirmiş ve diğer karıncaların aktif olmadığı zamanlarda çıkıp yiyecek arıyorlar.Diğer karıncalar yuvalarından çıkmamıştı ama bu karıncalar dışarıda baya aktifti bu havada kış uykusunda uyanacaklanı zan eylemiyorum.
Türkiye'de Prenolepis cinsinden sadece nitens türü yer alıyor diye biliyorum.Prenolepis imparis olabilirlermi eğer hava dediğiniz sıcaklıktaysa bu tür soğuğa karşı adaptasyon geliştirmiş ve diğer karıncaların aktif olmadığı zamanlarda çıkıp yiyecek arıyorlar.
Bahçede aynı görüntüye sahip birbirinden uzak , farklı noktalarda bir kaç koloni de aynı bu şekilde dışarıdaydı. Belki sebebi farklı olabilir veya bu Lasius türü soğuğa adapte olmuş bir tür olabilir mi ?Kış uykusu bir uyku süreci değil, metabolizma yavaşlaması ve gelişim durgunluğudur. Havalar birazcık ısındığı zaman hemen fırsatı değerlendirecek ve besin arayışına çıkacaklardır. Kendilerini garanti altına almak zorundalar. Genelde kışa tam iyi hazırlanmamış kolonilerde görülür.
Teşekkür ederim.Lasiusların cahiliyim fakat Lasius brunneus olabileceğini, hiç yoktan Lasius brunneus kompleksten bir tür olduğunu tahmin ediyorum.
Liometopum gibi geldi bana throax bölümleri ve kafa şekli. Ne dersiniz?Lasiusların cahiliyim fakat Lasius brunneus olabileceğini, hiç yoktan Lasius brunneus kompleksten bir tür olduğunu tahmin ediyorum.
Hayır, kesinlikle lasius cinsi.Liometopum gibi geldi bana throax bölümleri ve kafa şekli. Ne dersiniz?