fotoğraflarına baktım ve benimkiyle bire bir uyuşuyor. tahmin için teşekkürler. peki bu türün özelliklerine nerden bakabilirim. forumda rehberi yok ve araştırdığıma göre Türkiye de yeni yeni kayda alınan bir türmüş.Tür tahmini istiyorsanız Pheidole cf. parva derim ben.
Evet, forumda daha önce bu konuyu birkaç defa açıkladım. Türkiye'ye tramp olarak gelmiş bir türdür. Forumda arama yaptıysanız görmüşsünüzdür zaten. Diğer Pheidole türlerine baktığınız gibi bakabilirsiniz. Ekstra bir zorluğu yok. Nemli alanları severler. İstilacı bir tür olduğu için çoğu yaşam standartını tolere edebiliyor. Son yıllarda Antalya ve çevresinde sıkça tespit edildi.fotoğraflarına baktım ve benimkiyle bire bir uyuşuyor. tahmin için teşekkürler. peki bu türün özelliklerine nerden bakabilirim. forumda rehberi yok ve araştırdığıma göre Türkiye de yeni yeni kayda alınan bir türmüş.
Tamda Antalya da bulmuştum. bilgiler için teşekkürler.Evet, forumda daha önce bu konuyu birkaç defa açıkladım. Türkiye'ye tramp olarak gelmiş bir türdür. Forumda arama yaptıysanız görmüşsünüzdür zaten. Diğer Pheidole türlerine baktığınız gibi bakabilirsiniz. Ekstra bir zorluğu yok. Nemli alanları severler. İstilacı bir tür olduğu için çoğu yaşam standartını tolere edebiliyor. Son yıllarda Antalya ve çevresinde sıkça tespit edildi.
Bu türü bulan herkes o çevrede bulduğu için lokasyon tahmini uyuşuyor hep. Rica ederim.Tamda Antalya da bulmuştum. bilgiler için teşekkürler.
Pheidole Parva kraliçesihocam aynısından bende buldum yeni konu açmak mantıksız olur. bakabilirmiyiz bayağı bir benziyor aynı cins/türmüdür ?
Boyutu oldukça küçük, Antalya/Muğla arası bulundu. saat 18.30 gibi. (kanatlarını kollarımda döktü )
Wow😲Pheidole Parva kraliçesi