olabilir fakat bana daha çok Tetramorium bicarinatum gibi geldi daha ince antenler, daha uzun postpetioleCardiocondyla sp. tahminim
postpetiolenin daha net bir fotoğrafını atar mısınız?
Tetramorium cf. bicarnatium, bu kesinlikle Cardiocondyla değil ama yukardakini bilmiyorum.hocam aynısından bende buldum yeni konu açmak mantıksız olur. bakabilirmiyiz bayağı bir benziyor aynı cins/türmüdür ?
Boyutu oldukça küçük, Antalya/Muğla arası bulundu. saat 18.30 gibi. (kanatlarını kollarımda döktü)
tetra olduğunu tahmin etmiştim, teşekkürler.Tetramorium cf. bicarnatium, bu kesinlikle Cardiocondyla değil ama yukardakini bilmiyorum.
Pheidole sp. derdim.hocam aynısından bende buldum yeni konu açmak mantıksız olur. bakabilirmiyiz bayağı bir benziyor aynı cins/türmüdür ?
Boyutu oldukça küçük, Antalya/Muğla arası bulundu. saat 18.30 gibi. (kanatlarını kollarımda döktü)
petiole kısmı pheidoleye daha çok benziyor. emin olamadım.Pheidole sp. derdim.
Max bu kadar olabiliyor ama bende katılıyor Tetra B. OlduğunaKarşılaştırmanız için T. Bicarinatum kraliçesi ve işçileri
Ekli dosyayı görüntüle 30547
Üstteki bicarinatum olabilir fakat seninki pheidole.
öyle gibi duruyor. teşekkürler. peki türü hakkında birşey söyleyebilirmiyiz yoksa işçiler çıktıktan sonra tekrar mı sorgulayayım ?Karşılaştırmanız için T. Bicarinatum kraliçesi ve işçileri
Ekli dosyayı görüntüle 30547
Üstteki bicarinatum olabilir fakat seninki pheidole.
Okuldayken yazmıştım, T.bicarnatium ve Cardiciondyla ihtimallerine odaklanmışımPheidole sp. derdim.
T. Bicarinatum bildiğim kadarıyla ensest ürüyor.Max bu kadar olabiliyor ama bende katılıyor Tetra B. Olduğuna
aynen öyle, rehberde de dediğiniz gibi yazıyor.T. Bicarinatum bildiğim kadarıyla ensest ürüyor.
türü belirlenebilirmi peki hocam ? asker karıncası olup olmadığını öğrenmek istiyorum.Okuldayken yazmıştım, T.bicarnatium ve Cardiciondyla ihtimallerine odaklanmışımevet Pheidole de olabilir.
Bu pheidole, benimki Tetra Bicarinatum'muş yakından inceledik discordda bir arkadaşla,hocam aynısından bende buldum yeni konu açmak mantıksız olur. bakabilirmiyiz bayağı bir benziyor aynı cins/türmüdür ?
Tükiyedeki bütün pheidole türleri asker üretiyor ama az ama fazlatürü belirlenebilirmi peki hocam ? asker karıncası olup olmadığını öğrenmek istiyorum.
Tür tahmini istiyorsanız Pheidole cf. parva derim ben.hocam aynısından bende buldum yeni konu açmak mantıksız olur. bakabilirmiyiz bayağı bir benziyor aynı cins/türmüdür ?