Zıplayan örümcek için güzel boyda. Örnek fotoğraflar da ekledim terraryumları sizinkisi gibi. İnternette satılan ve kullanılan terraryumlarda hava delikleri yukarıda değil kutunun 2 duvarında karşılıklı oluyor, siz de öyle delikler açabilirsiniz örümceğin çıkamayacağı ama havanın girebileceği boyda.(Birkaç delik açmayın fazla açın. Normal terraryumlarda duvarda file ile kapalı örümcekten daha büyük bir delik oluyor.) Zemine coconut coir koyabilirsiniz, sanırım coco peat da uygun. Tırmanabilecekleri dallar koyun. İçine sığacak boyda sahte bitki koymanız iyi olacaktır. Zemine altında durabileceği ağaç kabuğu da koyabilirsiniz isterseniz. Haftada bir iki kez fısfısla duvara/sahte bitkinin üzerine biraz su sıkabilirsiniz. Zemine küçük bir kap su koyabilirsiniz ama koyucaksanız küçük olsun boğulmayacağı şekilde olsun eklediğim fotoğraftaki bana büyük göründü.
Dikkatli olun kaçmakta iyidirler. Güneş ışığını severler ama direkt camın önüne koymayın. Güneş ışığı alan bir odada camdan uzak ama ışık alacak bir yere koyabilirsiniz. Oda sıcaklığı uygundur ama çok değişken olmasın, sıcaklık stabil bir oda olsa iyi olur.
Örnek teraryumlar(jumping spider terrarium diye geçiyor daha fazla bulabilirsiniz internette):
Ekli dosyayı görüntüle 47236Ekli dosyayı görüntüle 47240Ekli dosyayı görüntüle 47241
Açlık seviyesi tablosu:
Ekli dosyayı görüntüle 47206
Türü konusunda emin olamadım. Akılma
Plexippoides gestroi geliyor ama çok da benzemiyor gibi.
@Ares @Enesersoy45 ??