Tür Sorgulama Kısıtlaması

Fairtale

Nanitik
Üye
Merhabalar, size aklıma gelen bir öneriyi anlatmak isterim. Son zamanlarda,
https://karincaciftligim.com/threads/kralice-karinca-mi-turu-nedir.26071/
konusunda Hasan abimin de dediği cümlede aklıma bir fikir oluştu.
Tür sorgulama konusunda sadece rütbesi “Nanitik” ve üstü olanların yorum yapabilmesi iyi bir fikir olmaz mı? Eğer Nanitik altı olan bir arkadaş varsa ve tür sorgulama konusunda katılmıyorsa, rapor kısmından size bildirebilir.
Ben nanitik rütbesini uygun gördüm bu daha az veya daha çok olabilir
Bu sayede daha doğru ve sağlıklı bir bilgi dağılımı olacağını düşünüyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

yücehayvanat

Larva
Üye
Tür sorgulama konusunda sadece rütbesi “Nanitik” ve üstü olanların yorum yapabilmesi iyi bir fikir olmaz mı? Eğer Nanitik altı olan bir arkadaş varsa ve tür sorgulama konusunda katılmıyorsa, rapor kısmından size bildirebilir.
Bence gereksiz, bir hobicinin deneyimi rütbesine veya puanına bakılarak söylenemez hem insanların akıllarında bulundurdukları fikri söylemesi gerekli ayrıca yazdıkları yanlış bile çözüm doğrulandığında yanlışlarının farkına varırlar diye düşünüyorum.

akvaryumhane

Asker
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
İyi hobiler.
Fikriniz aslında forumun ana mantığıyla çelişiyor. Sonuç olarak forum, doğruların ve yanlışların tartışıldığı bir yerdir. Bir de şu açıdan bakmak gerekir: Forumda nanitik olan bir kişinin bu hobideki bilgi ve deneyimi 2 yılsa, forumu yeni görmüş ve daha yumurta rütbesindeki bir kişinin bilgi seviyesi belki de o kişinin üç katı olabilir. Bunu belirleyen şey rütbe değil, bilgidir.
Bence gereksiz, bir hobicinin deneyimi rütbesine veya puanına bakılarak söylenemez hem insanların akıllarında bulundurdukları fikri söylemesi gerekli ayrıca yazdıkları yanlış bile çözüm doğrulandığında yanlışlarının farkına varırlar diye düşünüyorum.
Katılıyorum.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Rütbe meselesine girmeyeceğim. Ama bu konuda kesinlikle bir düzenleme şart. Daha önce herkesin fikir ve yorum yapmasını desteklerdim, kendilerini geliştirmeleri adına.
Ama daha sonra fark ettim ki konu sahibinin kafasını karıştırmaktan başka işe yaramıyor. Birbirine görünüm bakımından çok benzeyen cinslerin karıştırılması normaldir, en deneyimliler bile karıştırabilir ona hiç lafım yok. Ama tutup Messor' a Lasius demek gibi absürt bir yorumun tartışılacak tarafı yok, tamamen mesaj kirliliği.

Bir Tapinomaya lasius denilir bunu anlarım, problem yok. Ama birbiriyle alakasız bir cins belirtildiğinde çok gereksiz oluyor.
Düzenleme nasıl ve neye göre yapılır bilemem ama gerektiği şart.

pegasuZX

Gamergate
Üye
Hocam @Aquila gibi kisiler cok yüksek rütbe değiller ama bilgisi var. Rütbesi yüksek olupta bir şey bilmeyen kullanıcılar var. Bu rütbe değil,moderatör arkadaşların kendi seçtiği bir tayfa olabilir.