Tür nedir ? Siyah Karınca

korsal

Yumurta
Üye
Osmaniyede çam kütükleri arasında buldum . Thorax kısmından kraliçe olduğunu dusunuyorum ama türü nedir . ? Teşekkür ederim . IMG_20250401_105527_102.jpgIMG_20250401_105551_324.jpgIMG_20250401_105558_589.jpg

Enesersoy45

Media
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Osmaniyede çam kütükleri arasında buldum . Thorax kısmından kraliçe olduğunu dusunuyorum ama türü nedir . ? Teşekkür ederim
Vay vay vaayy. Osmaniye'den güzel şeyler geldi sonunda.
Camponotus kraliçesi efendim.
Yerel tür çeşitliliğini düşününce C. gestroi, C. lateralis, C. vogti türlerinden birisi olması muhtemel. Çam ormanlarında gestroi veya farklı birkaç siyah Camponotus yaşıyor genelde. Vogtiler daha açık alanlarda, lateralis işçisi hiç görmedim Osmaniye'de.

korsal

Yumurta
Üye
Vay vay vaayy. Osmaniye'den güzel şeyler geldi sonunda.
Camponotus kraliçesi efendim.
Yerel tür çeşitliliğini düşününce C. gestroi, C. lateralis, C. vogti türlerinden birisi olması muhtemel. Çam ormanlarında gestroi veya farklı birkaç siyah Camponotus yaşıyor genelde. Vogtiler daha açık alanlarda, lateralis işçisi hiç görmedim Osmaniye'de.
Bulduğum en çok lateralis e benziyor . Ağız yapısı kırmızı ve boyutları da tanıma uyuyor. İşçileri çıkınca kendini daha çok belli eder umarım . Ayrıca teşekkür ederim .