Hiç öyle düşünmemiştim . Daha önce bulduğum camponotus lardan çok küçük .Camponotus cinsi bir kraliçe.
Büyüklüğüne ve morfolojik özelliklerine bakacak olursak bence camponotus değil.Camponotus cinsi bir kraliçe.
Cins belirlemede işin içine bence girmiyor maalesef, Camponotus cinsi.Büyüklüğüne ve morfolojik özelliklerine bakacak olursak bence camponotus değil.
Bir el mikroskop u aldım . Hafta içi gelecek . O zaman Çok daha yakın fotoğraflarını atabilirim .Hala camponotus olduğunu düşünüyorsanız olabilir derim, nadir bir türü olabilir. Daha fazla yorum yapmayacağım. @Enesersoy45 @Ares
Vay vay vaayy. Osmaniye'den güzel şeyler geldi sonunda.Osmaniyede çam kütükleri arasında buldum . Thorax kısmından kraliçe olduğunu dusunuyorum ama türü nedir . ? Teşekkür ederim
Bulduğum en çok lateralis e benziyor . Ağız yapısı kırmızı ve boyutları da tanıma uyuyor. İşçileri çıkınca kendini daha çok belli eder umarım . Ayrıca teşekkür ederim .Vay vay vaayy. Osmaniye'den güzel şeyler geldi sonunda.
Camponotus kraliçesi efendim.
Yerel tür çeşitliliğini düşününce C. gestroi, C. lateralis, C. vogti türlerinden birisi olması muhtemel. Çam ormanlarında gestroi veya farklı birkaç siyah Camponotus yaşıyor genelde. Vogtiler daha açık alanlarda, lateralis işçisi hiç görmedim Osmaniye'de.