Tüpün içinde çerezlerin fazla kalması

Denizhan

Larva
Üye
Merhabalar bir adet Messor cinsi bir kolonim var. Messorlarin hasatçı bir tür olduğunu bildigimden kuş yemi,ceviz ve çiğ badem verdim tam bu çerezler bir haftadır tüpte. Sizce almalı mıyım yoksa ihtiyaçları olunca onlar kendisi alır mı tüpün içinden ve birde çerezlerin böyle içinde kalması bir hastalık vs. yapar mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Merhabalar bir adet Messor cinsi bir kolonim var. Messorlarin hasatçı bir tür olduğunu bildigimden kuş yemi,ceviz ve çiğ badem verdim tam bu çerezler bir haftadır tüpte. Sizce almalı mıyım yoksa ihtiyaçları olunca onlar kendisi alır mı tüpün içinden ve birde çerezlerin böyle içinde kalması bir hastalık vs. yapar mı?
Kuş yemi uzun süreler kalabilir çünkü kabuğu var ama diğerleri mantar ve küf gibi sorunlara yol açabilir. Karıncalar kendi çıkarmaz genelde.

Mustafa_123

Larva
Üye
Küf görmedikçe çıkarmaya gerek olduğunu düşünmüyorum ama zaten karıncalar tüpün dış tarafına çöplerini atar yani onlar zamanı gelince zaten sizi uyarır