Tüpü karanlık yapmak

Sevgimvatan

Yumurta
Üye
Test tüpü içindeki kraliçe için karanlık oluşturacağım. Görseldeki gibi, kitap kaplamak için kullanılan şeffaf bir şey buldum. Bunu tek tur sarsam yeter mi? Değilse kaç tur sarmalıyım?

Ekli dosyalar

• 20260612_211448.jpg
    20260612_211448.jpg
    16 KB · Görüntüleme: 5
Moderatör tarafında düzenlendi:

BahadirSarp

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Test tüpü içindeki kraliçe için karanlık oluşturacağım. Görseldeki gibi, kitap kaplamak için kullanılan şeffaf bir şey buldum. Bunu tek tur sarsam yeter mi? Değilse kaç tur sarmalıyım?
Yetmez kırmızı asetat kağıdı işe yaramıyor direkt karanlık yapın.

DorukBey

Nanitik
Üye
İşe yaramıyor diye kestirip atmaya katılmıyorum. Biraz ince bir kaplama ancak bir kaç tur sarılarak kullanılabilir. Hem de deneyimlemiş olursunuz.

Mustafaf

Majör
Üye
İşe yaramıyor diye kestirip atmaya katılmıyorum. Biraz ince bir kaplama ancak bir kaç tur sarılarak kullanılabilir. Hem de deneyimlemiş olursunuz.
Gerçekten yaramıyor, kendim kullandım. 3 kat yaptığımda zaten içerisi görünmüyor, o yüzden de bir amacı kalmıyor.

BahadirSarp

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Arkadaş tek tur sarsam yeterli olur mu demiş ayrıca bu kağıdın tamamen ışık geçirmemesi için baya baya bir katman olması lazım. Ayrıca deneyimlenecek bişey yok kraliçe ışık altında kalacağı için streslenecek sadece.

Mustafaf

Majör
Üye
Arkadaş tek tur sarsam yeterli olur mu demiş ayrıca bu kağıdın tamamen ışık geçirmemesi için baya baya bir katman olması lazım. Ayrıca deneyimlenecek bişey yok kraliçe ışık altında kalacağı için streslenecek sadece.
Beraberinde içeriyi de gözlemleyemeyeceksiniz zaten. Hiçbir anlamı yok; sadece canlı rahatsız olacak. Ki bana kalırsa asetat da çok bir işe yaramıyor.

TurkistKayra

Larva
Üye
Hocam bence böyle kullanacaksanız yine de çok ışık görmeyen yerlerde kullanmanızı öneririm. Kraliçeyi de sadece akşam vakti loş ışıkta veya karanlıkta gözlemleyin, çünkü karıncalar kırmızı ışığı hiç görmüyor değiller.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
"Bunu tek tur sarsam yeter mi? Değilse kaç tur sarmalıyım?" demiş hocam.
Işık altında bı süre stres yaşar fakat sonrasında ona alışıp devam eder.Tabi ki karanlık ortamdaki gibi rahat olmaz ama yaşamı sürdürür.

Beraberinde içeriyi de gözlemleyemeyeceksiniz zaten. Hiçbir anlamı yok; sadece canlı rahatsız olacak. Ki bana kalırsa asetat da çok bir işe yaramıyor.
İçeriyi gözlemlemek başlangıçta çokta gerekli olan bişey değil bence.Tamam ilk hobici heyecanlı olduğundan dolayı sürekli görmek istiyor ama 1-1,5 ay kadar sabredip ilk işçiyi alınca bu sıkıntı biraz daha geçiyor.Ve "Asetat da çok bir işe yaramıyor." cümlesine katılmıyorum.Gayet de iş yapıyor gözlemlerime göre.Çünkü ne zaman o coveri açsam sakin ve stressiz olan kraliçem heyecanlanıyor,sağa-sola koşturuyor.

Mustafaf

Majör
Üye
"Bunu tek tur sarsam yeter mi? Değilse kaç tur sarmalıyım?" demiş hocam.
Işık altında bı süre stres yaşar fakat sonrasında ona alışıp devam eder.Tabi ki karanlık ortamdaki gibi rahat olmaz ama yaşamı sürdürür.

İçeriyi gözlemlemek başlangıçta çokta gerekli olan bişey değil bence.Tamam ilk hobici heyecanlı olduğundan dolayı sürekli görmek istiyor ama 1-1,5 ay kadar sabredip ilk işçiyi alınca bu sıkıntı biraz daha geçiyor.Ve "Asetat da çok bir işe yaramıyor." cümlesine katılmıyorum.Gayet de iş yapıyor gözlemlerime göre.Çünkü ne zaman o coveri açsam sakin ve stressiz olan kraliçem heyecanlanıyor,sağa-sola koşturuyor.
Stres anlamında değil. Yani gördüğün zaman bir şey değişmiyor; içeriyi görmeye çalışmak anlamında dedim. Bakmak istiyorsan 5-10 saniye bakar, sonra coverı kapatırsın. O anlamda söyledim.

Sevgimvatan

Yumurta
Üye
Stres anlamında değil. Yani gördüğün zaman bir şey değişmiyor; içeriyi görmeye çalışmak anlamında dedim. Bakmak istiyorsan 5-10 saniye bakar, sonra coverı kapatırsın. O anlamda söyledim.
İlk defa yapınca insan sürekli bakmak istiyor; işçi çıktı mı, ne zaman çıktı, bir sıkıntı var mı diye merak ediyor. Bir de Formica rufibarbis türü kraliçelerin çok strese girdiğini söylediler, o yüzden açmaya da korkuyorum.

Tüm cevaplar için herkese çok teşekkür ederim.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
İlk defa yapınca insan sürekli bakmak istiyor; işçi çıktı mı, ne zaman çıktı, bir sıkıntı var mı diye merak ediyor. Bir de Formica rufibarbis türü kraliçelerin çok strese girdiğini söylediler, o yüzden açmaya da korkuyorum.

Tüm cevaplar için herkese çok teşekkür ederim.
Senin ne hissettiğini anlıyorum hocam.Gerçekten ilk başlayınca öyle oluyor hele bide işçileri çıkmış koloni videoları izliyorsan daha da heyecanlı oluyor.Ama eğer uygun şartları sağlarsan Formica cinsi işçisini gayet hızlı sürede çıkarıyor.Sadece birazcık sabretmen gerek.Koy bı kenara unut gitsin.Veya arkadaşların dediği gibi loş ışıklı bir ortamda çok az titreşim yaparak kontrol et haftada 1-2 kere.Ama öteki türlü sürekli rahatsız edersen bu süreç daha da uzayacak ve bu durum bı süre sonra seni sıkacak belki hobiden soğuyacaksın.Çünkü herşeyi sağlayıp böyle rahatsız etmekten kaynaklı işçi geç çıkınca insan birazcık sinir oluyor.