Messor kraliçemin durduğu tüpteki su bitti. Yumurtaları var ne yapmalıyım? iğneyle su basmayı deneyebilirmiyim, yoksa çok mu strese girer? Aklıma bir iğneyi ısıtıp su olan yeri delmek geldi (tüp plastik) ama sonra napsam bilemedim.
Manuel transferde bence en iyisi kürdan kullanmak.Hiç gerek yok kardeşim öyle risklere.Direkman kraliçeyi yeni bi tüpe transfer edeceksin.İstersen manuel yap istersen ışık altında tut beklet kendi geçmesini.Ama tek kraliçe olunca biraz zor olabiliyo geçmesi.Bence direk kraliçeyi manuel olarak yeni tüpe al sonrasında çöp şiş gibi bişeyle yumurtaları çok narin şekilde geçir.
Bu videodan detaylara bakabilirsin;
Uğraşmana gerek yok boşuna strese sokarsın kraliçeyi yapman gereken başka bir hazır tüp ile kraliçenin bulunduğu tüpü ağızları birbirine değecek şekilde konumlandırıp kraliçenin bulunduğu tüpü aydınlık su bulunan tüpü karanlık yapman yeterli kraliçe kendisini aktaracaktir diger tüpe 🙂Messor kraliçemin durduğu tüpteki su bitti. Yumurtaları var ne yapmalıyım? iğneyle su basmayı deneyebilirmiyim, yoksa çok mu strese girer? Aklıma bir iğneyi ısıtıp su olan yeri delmek geldi (tüp plastik) ama sonra napsam bilemedim.
Bence riske gerek yok yumurtalar hasar alabilir.Manuel transferde bence en iyisi kürdan kullanmak.
Agam yapman gereken tek şey; mevcut tüpe ışık yansıtıp yanına transfer edeceğin tüpü koy. O tüpün üstüne herhangi bir şey koy. Maks. 1 güne geçer orayaMessor kraliçemin durduğu tüpteki su bitti. Yumurtaları var ne yapmalıyım? iğneyle su basmayı deneyebilirmiyim, yoksa çok mu strese girer? Aklıma bir iğneyi ısıtıp su olan yeri delmek geldi (tüp plastik) ama sonra napsam bilemedim.
farklı bir tüpe transfer et yumurtaları da bir kürdanın ucunu ıslat ona yapıştırıp diğer tüpe koy çok fazla güç uygulamadan. kraliçeyi de bildiğin gibi diğer tüpe geçirMessor kraliçemin durduğu tüpteki su bitti. Yumurtaları var ne yapmalıyım? iğneyle su basmayı deneyebilirmiyim, yoksa çok mu strese girer? Aklıma bir iğneyi ısıtıp su olan yeri delmek geldi (tüp plastik) ama sonra napsam bilemedim.
Evet sıfır strese girdiği için.Kendi kendine geçtiğinde yumurtaları yeme ihtimali minimum oluyor dimi arkadaşlar.
İyi gözüküyor böyle dursun maksimum 1 güne taşır yumurtaları iyi günler 😊hocam yaptım dediğiniz gibi olmuşmu acaba?
Ekli dosyayı görüntüle 47752
güçlü bir ışık tutayımmı yoksa gün ışığı yeterlimidir? hep karanlıkta duruyordu normalde.
Kendisi halledecektir 🙂Ya son bir şey aklıma takıldı tüpte çok ufak sarı/kahverengi şeyler var (dışkısı diye düşünüyorum) onların yumurtalara bulaşması sorun olurmu kendisi halledermi yoksa
Hocam böyle şeylere takılmana gerek yok kraliçe hepsini taşıyacaktır, rica ederim😊bide bu yumurtaların çoğu yapışık birbirine top gibi duruyor ama bazıları ayrı onlarıda taşırmı kendisi taşımazsa napmalıyım? çok teşekkür ediyorum bu arada hobide yeni olduğum için çogu sey kafama takiliyor.