Tüpteki su bitti

Seuthes

Larva
Üye
Messor kraliçemin durduğu tüpteki su bitti. Yumurtaları var ne yapmalıyım? iğneyle su basmayı deneyebilirmiyim, yoksa çok mu strese girer? Aklıma bir iğneyi ısıtıp su olan yeri delmek geldi (tüp plastik) ama sonra napsam bilemedim.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hiç gerek yok kardeşim öyle risklere.Direkman kraliçeyi yeni bi tüpe transfer edeceksin.İstersen manuel yap istersen ışık altında tut beklet kendi geçmesini.Ama tek kraliçe olunca biraz zor olabiliyo geçmesi.Bence direk kraliçeyi manuel olarak yeni tüpe al sonrasında çöp şiş gibi bişeyle yumurtaları çok narin şekilde geçir.
Bu videodan detaylara bakabilirsin;

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hiç gerek yok kardeşim öyle risklere.Direkman kraliçeyi yeni bi tüpe transfer edeceksin.İstersen manuel yap istersen ışık altında tut beklet kendi geçmesini.Ama tek kraliçe olunca biraz zor olabiliyo geçmesi.Bence direk kraliçeyi manuel olarak yeni tüpe al sonrasında çöp şiş gibi bişeyle yumurtaları çok narin şekilde geçir.
Bu videodan detaylara bakabilirsin;
Manuel transferde bence en iyisi kürdan kullanmak.

çağrıgygsz

Pupa
Üye
Messor kraliçemin durduğu tüpteki su bitti. Yumurtaları var ne yapmalıyım? iğneyle su basmayı deneyebilirmiyim, yoksa çok mu strese girer? Aklıma bir iğneyi ısıtıp su olan yeri delmek geldi (tüp plastik) ama sonra napsam bilemedim.
Uğraşmana gerek yok boşuna strese sokarsın kraliçeyi yapman gereken başka bir hazır tüp ile kraliçenin bulunduğu tüpü ağızları birbirine değecek şekilde konumlandırıp kraliçenin bulunduğu tüpü aydınlık su bulunan tüpü karanlık yapman yeterli kraliçe kendisini aktaracaktir diger tüpe 🙂

Manuel transferde bence en iyisi kürdan kullanmak.
Bence riske gerek yok yumurtalar hasar alabilir.

LuciFeci

Minör
Üye
Agam yapman gereken tek şey; mevcut tüpe ışık yansıtıp yanına transfer edeceğin tüpü koy. O tüpün üstüne herhangi bir şey koy. Maks. 1 güne geçer oraya

eymensırmalı

Yumurta
Üye
farklı bir tüpe transfer et yumurtaları da bir kürdanın ucunu ıslat ona yapıştırıp diğer tüpe koy çok fazla güç uygulamadan. kraliçeyi de bildiğin gibi diğer tüpe geçir

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Manuel transfer gerekmedikçe yapılmamalı. Manuel transfer önererek kraliçenin strese girmesi veya yumurtaların patlaması gibi riskleri göz ardı etmiş oluyorsunuz.
Hadi şimdi manuel geçirdi, koloni büyüdüğünde de mi manuel yapacak ? Koloniye bakan kişi şimdiden sadece kraliçe varken transfer etmeyi öğrenmeli ve tecrübe etmeli ki ileride zorluk yaşamasın.
Yeni bir tüp hazırlayın ve eski tüp ile ağızlarını birleştirin/bağlayın, eski tüpe ışık tutun ve kraliçenin yeni tüpe yumurtalarını taşımasını bekleyin.

Seuthes

Larva
Üye
Kendi kendine geçtiğinde yumurtaları yeme ihtimali minimum oluyor dimi arkadaşlar.

Seuthes

Larva
Üye
hocam yaptım dediğiniz gibi olmuşmu acaba?
IMG_6522.jpeg

güçlü bir ışık tutayımmı yoksa gün ışığı yeterlimidir? hep karanlıkta duruyordu normalde.

Seuthes

Larva
Üye
Ya son bir şey aklıma takıldı tüpte çok ufak sarı/kahverengi şeyler var (dışkısı diye düşünüyorum) onların yumurtalara bulaşması sorun olurmu kendisi halledermi yoksa

Seuthes

Larva
Üye
bide bu yumurtaların çoğu yapışık birbirine top gibi duruyor ama bazıları ayrı onlarıda taşırmı kendisi taşımazsa napmalıyım? çok teşekkür ediyorum bu arada hobide yeni olduğum için çogu sey kafama takiliyor.

çağrıgygsz

Pupa
Üye
bide bu yumurtaların çoğu yapışık birbirine top gibi duruyor ama bazıları ayrı onlarıda taşırmı kendisi taşımazsa napmalıyım? çok teşekkür ediyorum bu arada hobide yeni olduğum için çogu sey kafama takiliyor.
Hocam böyle şeylere takılmana gerek yok kraliçe hepsini taşıyacaktır, rica ederim😊