Tüpteki nem

Yigit291

Pupa
Üye
Merhabalar öncelikle yaklaşık 50 işçili, medialı, major pupalı bi messor kolonim var. Dün klimalı yerde olacağı için ısıtıcı pedin üstüne koydum bir katmanla altında (outworld ve tüpün bağlantı yeri sıcak yerdeydi) ama fazla gelmiş galiba sıcaklık. Sabah uyandığımda bütün yumurtaları ya outworlde ve o bağlantı yerine taşımışlardı. Uyandığımda düzelttim sıcaklığı ama tüpün içinde fazlasıyla nem var. ne yapmam lazım, kaç derecede bekletmem gerekir?image.jpgimage.jpgimage.jpgIMG_3300.jpeg
(En son fotoğraf dün çekmiştim, belki farkı daha net anlarsınız diye.)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Karınca16

Majör
Üye
Merhabalar öncelikle yaklaşık 50 işçili, medialı, major pupalı bi messor kolonim var. Dün klimalı yerde olacağı için ısıtıcı pedin üstüne koydum bir katmanla altında (outworld ve tüpün bağlantı yeri sıcak yerdeydi) ama fazla gelmiş galiba sıcaklık. Sabah uyandığımda bütün yumurtaları ya outworlde ve o bağlantı yerine taşımışlardı. Uyandığımda düzelttim sıcaklığı ama tüpün içinde fazlasıyla nem var. ne yapmam lazım, kaç derecede bekletmem gerekir?Ekli dosyayı görüntüle 61939Ekli dosyayı görüntüle 61940Ekli dosyayı görüntüle 61941Ekli dosyayı görüntüle 61942
Hocam, dereceyi misal veriyorum 30 derecede tutuyorsunuz ya 22-23 filan yapın sonrasında ise size sadece beklemek düşer yüksek ihtimal ile yumurtaları tekrar tüpe taşırlar tabii bu zaman alabilir.

Yigit291

Pupa
Üye
Yumurtaları tüpe aldılar onda herhangi bi sıkıntı kalmadı ama nem için şüphe ettim bir sıkıntı çıkarır mı diye. Güzel büyüttüğüm uğraştığım bir koloni.

Karınca16

Majör
Üye
Yumurtaları tüpe aldılar onda herhangi bi sıkıntı kalmadı ama nem için şüphe ettim bir sıkıntı çıkarır mı diye. Güzel büyüttüğüm uğraştığım bir koloni.
Hocam siz pamuğa filan sandınız ya ondan biraz nem olmuştur havasızlıktan yani bir sıkıntı olmaz.

Yigit291

Pupa
Üye
Tamamdır hocam, teşekkür ederim. bekliyorum o zaman ne olacağını.

Buğra_UnLucy

Minör
Üye
Merhabalar öncelikle yaklaşık 50 işçili, medialı, major pupalı bi messor kolonim var. Dün klimalı yerde olacağı için ısıtıcı pedin üstüne koydum bir katmanla altında (outworld ve tüpün bağlantı yeri sıcak yerdeydi) ama fazla gelmiş galiba sıcaklık. Sabah uyandığımda bütün yumurtaları ya outworlde ve o bağlantı yerine taşımışlardı. Uyandığımda düzelttim sıcaklığı ama tüpün içinde fazlasıyla nem var. ne yapmam lazım, kaç derecede bekletmem gerekir?Ekli dosyayı görüntüle 61939Ekli dosyayı görüntüle 61940Ekli dosyayı görüntüle 61941Ekli dosyayı görüntüle 61942
Tıpayı çıkarıp o ağzı açık şekilde 1 gün kadar bekletmeni öneririm.
Nemden dolayı su damlacıkları oluşursa ve damlarsa alttaki pupa, larva ve yumurtalar ölecektir.
(Benzer durum birçok kez başıma geldi kesin ve hızlı bir çözüm bu.)

Yigit291

Pupa
Üye
Tıpayı çıkarıp o ağzı açık şekilde 1 gün kadar bekletmeni öneririm.
Nemden dolayı su damlacıkları oluşursa ve damlarsa alttaki pupa, larva ve yumurtalar ölecektir.
(Benzer durum birçok kez başıma geldi kesin ve hızlı bir çözüm bu.)
Şu an outworld bağlı zate, hava rahat alıyor. tüpün içi de fotodaki gibi damla damla, aşırı yok. geçmez mi kendi kendine normal bir sıcaklıkta?

Buğra_UnLucy

Minör
Üye
Şuan outwrold bağlı zaten hava rahat alıyo tüpün içi de fotodaki gibi damla damla aşırı yok geçmez mi kendi kendine normal bir sıcaklıkta
Outworld büyük ise dediğimi yapıp outworlde koyun tüpü.
Diğeri için kesin bir şey diyemem ama büyük ihtimalle geçer.