Tüpe Tohum Bırakmalı mıyım?

L4tif

Yumurta
Üye
Bayramda 1.5 hafta Messor kraliçelerini yalnız bırakıcam. Asetat kağıdı arkasında gördüğüm üzere büyük beyaz bir larva (pupa) vardı. Bu yüzden giderken kırılmış tohum bırakmalı mıyım? yoksa öylece bırakmalı mıyım?

atako

Media
Üye
Bayramda 1.5 hafta Messor kraliçelerini yalnız bırakıcam. Asetat kağıdı arkasında gördüğüm üzere büyük beyaz bir larva (pupa) vardı. Bu yüzden giderken kırılmış tohum bırakmalı mıyım? yoksa öylece bırakmalı mıyım?
Kraliçeyi rahatsız etmeden az miktarda koyabilirsiniz. Pupa 1.5 haftaya çıkarsa Besin olur çıkmazsa da bi zararı olmaz.

L4tif

Yumurta
Üye
Daha gitmeme 1.5 hafta üstüne 1.5 hafta daha 3 haftada çıkma şansı yüksek o yüzden bu şekil düşündüm. teşekkür ederim.
Kraliçeyi rahatsız etmeden az miktarda koyabilirsiniz. Pupa 1.5 haftaya çıkarsa Besin olur çıkmazsa da bi zararı olmaz.

EgeD

Yumurta
Üye
Daha gitmeme 1.5 hafta üstüne 1.5 hafta daha 3 haftada çıkma şansı yüksek o yüzden bu şekil düşündüm. teşekkür ederim.
Messorlar ilk işçiyi yaklaşık 40 gün gibi bir sürede çıkarabiliyor. Bence gitmeden önce 1 adet tohum bıraksanız, gayet yeterli olur.
Bir şey bırakmasanız da sorun olacağını sanmıyorum.

BahadirSarp

Intercaste
Yardımsever
Üye
1.5 hafta içinde çıkar o pupa yüksek ihtimalle gitmeden önce çıkıp çıkmadığına bakın çıkdıysa ilk önce şekerli su verip tohumu bırakın pupadan yeni çıkmış bir nanitik işçi karbonhidrat almazsa o tohumu bile zor yiyebilir önceliğiniz şekerli suyu içmesini sağlamak olmalı.