Tüp yerine silis kum ile yuva yapma

sucuklu12

Larva
Üye
Arkadaşlar, şimdi ben bir tane kolonimi tüp yerine silis kuma koyacağım. Onlar kendileri yuva yapacak ama o sistemi nasıl yapacağımı bilmiyorum. Camcıya söylesem akvaryum yapar mı, silikonla falan? Ölçülerini nasıl yapayım?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260919_164303.jpg
    Screenshot_20260919_164303.jpg
    34.6 KB · Görüntüleme: 10

İlyas16

Replete
Üye
Koloninin cinsini ve yaklaşık büyüklüğünü de belirtirseniz daha sağlıklı bir yorum yapılabilir. Genel olarak silis kumun karıncaların kazıp yuva yapması için çok uygun bir malzeme olduğunu düşünmüyorum.

Mogo

Nanitik
Üye
Karıncaların yuvalarının nemli olması gerekmiyor mu? Bir de kazamazlar silis kumda belki kum ile özel nem tutucu toprak gibi bir şeyle karıştırabilirsiniz.

yücehayvanat

Replete
Üye
Riskli bir durum, eğer kum nemi iyi tutmazsa ve kurursa kum çökebilir. Ayrıca içeride oluşan küfü vs. ayarlamanız ve koloniyi taşımanız çok zor olur

sucuklu12

Larva
Üye
Riskli bir durum, eğer kum nemi iyi tutmazsa ve kurursa kum çökebilir. Ayrıca içeride oluşan küfü vs. ayarlamanız ve koloniyi taşımanız çok zor olur
Torf ile yapmayi denesem fislatirim veya silis kuma şırınga ile su basarim bide messor gibi türleri beslemeyi düşünüyom ya messor yada cata.

yücehayvanat

Replete
Üye
Torf ile yapmayi denesem fislatirim veya silis kuma şırınga ile su basarim bide messor gibi türleri beslemeyi düşünüyom ya messor yada cata.
En sağlıklısı tüp kullanmak. Yapmak istediğiniz şeyi yapabilirsiniz, size engel olmak gibi bir seçeneğimiz yok. Tüp kullanıp sonra yatay bir formicariuma geçirebilirsiniz, özellikle cataglyphis gibi cinslerde ortam koşullarının spesifik oluşu tüp kullanmayı daha mantıklı kılıyor. Eğer silis kumlu bir yuva alanı yaparsanız yuvayı nasıl nemlendireceksiniz, hegün şırınga ile su basamazsınız, zaten cataglyphislerin outworldleri 35-40 derece arasında olmalı, bu yüksek sıcaklıktan dolayı da nem kumdaki nem çok hızlı yok olur.