Tüp nasıl temiz tutulur?

Forodrenn

Yumurta
Üye
Kendime test tüpü gibi temel malzemeleri sipariş ettim fakat nasıl temiz tutulur? Mite falan çıkmasını istemiyorum, yardımcı olur musunuz?

Moderatör tarafında düzenlendi:

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam öncelikle temizlik işi biraz koloni cinsine de bağlı aslında. Bazı cinsler çok kirli takılırken bazıları çok temiz yaşıyorlar. Örneğin ben kendi gözlemime göre Lasius ve Formica cinsinin tüpü çok kirlettiğini ama Tetramorium,Solenopsis ve Camponotus cinsinin öyle kirli olmadığını gördüm.
Buna ek olarak besleme sonrasında koyduğun besinleri güzel temizlemekte önemli.
Örneğin şekerli suyu veya canlı yemi ortadan bölüp koyduktan sonra 10-12 saat sonunda almazsan risk oluşturmaya başlar. Bunları tek başına almak yetmez tabi. Aldıktan sonra o kirli kısmı kulak temizleme çubuğu ile hafif bi sileceksin.
Bunlara dikkat ettiğin sürece sorun olmayacaktır. Ha tabi yine ek şeyler de vardır illa ama bazı olanlara müdahale edemiyorsun.

Forodrenn

Yumurta
Üye
Hocam öncelikle temizlik işi biraz koloni cinsine de bağlı aslında. Bazı cinsler çok kirli takılırken bazıları çok temiz yaşıyorlar. Örneğin ben kendi gözlemime göre Lasius ve Formica cinsinin tüpü çok kirlettiğini ama Tetramorium,Solenopsis ve Camponotus cinsinin öyle kirli olmadığını gördüm.
Buna ek olarak besleme sonrasında koyduğun besinleri güzel temizlemekte önemli.
Örneğin şekerli suyu veya canlı yemi ortadan bölüp koyduktan sonra 10-12 saat sonunda almazsan risk oluşturmaya başlar. Bunları tek başına almak yetmez tabi. Aldıktan sonra o kirli kısmı kulak temizleme çubuğu ile hafif bi sileceksin.
Bunlara dikkat ettiğin sürece sorun olmayacaktır. Ha tabi yine ek şeyler de vardır illa ama bazı olanlara müdahale edemiyorsun.
Messor karıncaların temizlik konusunda tutulumları nedir bilginiz varmı ?

Namretaw

Larva
Üye
Messor structor larda temizlik konusunda iyiler atıklarını dışkıları tüpün ağzına bırakıyorlar sonrada onları toplaması kolay oluyor ve atıklar nemli pamuğa çok temas etmediği için küf riski de azalıyor

otsavas

Pupa
Üye
Beslediğim 4 messor koloniside tüpü temiz kullandı ama karınca sayısı 10 civarına ulaştığı anda tüp temizlemek çok zorlaşıyor. Outworld takılarak bu durum da kolayca çözülüyor.

General_Elyq

Yumurta
Üye
Kendime test tüpü gibi temel malzemeleri sipariş ettim fakat nasıl temiz tutulur? Mite falan çıkmasını istemiyorum, yardımcı olur musunuz?
Öncelikle hoşgeldin. Temiz tutmak için düzenli olarak pislikleri temizle ve ilk işçilerin çıktıktan sonra ufak bir outworld kullanmaya başla (outworld ve formikaryum tarzı şeyleri sipariş etmenize hiç gerek yok ufak bir saklama kabı ile çok güzel bir outworld yapılabilir) böylece temizliğide kolay olur ve karıncalar ne kadar çöpi kiri olsa oraya atarlar.

bengo

Pupa
Üye
messorlar temiz hayvanlar. istisnai durumlar hariç. mesela sen ona çöp atacakları alan tanımamışsan ne yapsınlar . tek tüp kullanıyorsan datüp önüne yığdıkları çöpleri temizlemen lazım. vs. vs

havalandırma da önemli*

armagankaya

Media
Üye
Hocam, eğer Messor bakıyorsanız tüp çoğaltıcı alıp bir tüp daha eklerseniz daha iyi olabilir. Eğer orayı da çöplük olarak kullanırlarsa sizin için daha rahat olur. Benim baktığım Messorlar, vermeden önce formikaryumda küçük bir yeri çöplük yapmıştı; ne var ne yok oraya koymuşlardı.