Sizce ne kadar kuru gördüğünüz kadarıyla ne dersiniz.Tüp kuruduysa transfer etmelisiniz, nem olmayan ortamda gelişmeyi bırakın hayatta bile kalamazlar.
Yani suyun olduğu kısmı fotoğrafta göremediğimden bir şey diyemem hocam. Siz biliyorsunuzdur su var mı yok mu. Eğer hiç kalmadıysa transfer yapmalısınız. Hala bir miktar su varsa biraz daha bekleyebilirsiniz. Sadece pamuk ıslaksa ve su bitmişse yine transfer yapmalısınız.Sizce ne kadar kuru gördüğünüz kadarıyla ne dersiniz.
Tüp kuruduysa transfer etmelisiniz, nem olmayan ortamda gelişmeyi bırakın hayatta bile kalamazlar.
Su yok hocam fotoğraftaki kadar pamuk kalmış sadece.Yani suyun olduğu kısmı fotoğrafta göremediğimden bir şey diyemem hocam. Siz biliyorsunuzdur su var mı yok mu. Eğer hiç kalmadıysa transfer yapmalısınız. Hala bir miktar su varsa biraz daha bekleyebilirsiniz. Sadece pamuk ıslaksa ve su bitmişse yine transfer yapmalısınız.
O halde transfer yapmalısınız.Su yok hocam fotoğraftaki kadar pamuk kalmış sadece.
Bu mükemmel adaptasyon sonucu gelişmiş bir durum, özellikle trophallaxis yapabilen cinsler sıvı ve nem yönetimini çok daha iyi yaparlar.Bir şey sorabilirmiyim hayatta kalamazlar dediniz ben saksıdaki lasius kolonisinin olduğu saksıya 2 ay hiç su dökmedim hiç ıslanmadı toprak ama ölmediler nedendir?
Hocam kuruduysa nasıl su içsin transfer edin benceArkadaşlar, bu Messor kraliçesi tam 2 ay önce yumurtladı. Evet, gelişimleri yavaş ve tüp kurumuş. Transfer edeyim mi? Zaten yavaş geliştikleri için müdahale etmek istemiyorum.
Eve gideyim edeceğim sanki pamuk birsz nemli gibiydi.Hocam kuruduysa nasıl su içsin transfer edin bence
Geçen günlerde size bişey bildiğinizi düşünmüyorum demiştim.Profilinize girdim mesajlarınızı okudum yanılmışım sizden çok özür dilerim ve forumdan da.Bu mükemmel adaptasyon sonucu gelişmiş bir durum, özellikle trophallaxis yapabilen cinsler sıvı ve nem yönetimini çok daha iyi yaparlar.
Bu özellikte ki ( sizin lasiuslar gibi ) her karınca yüzey aktivasyonunu tüm verimiyle kullanır, sıvı bulunduğunda doygunluğa ulaşılana kadar emilir ve depolanır. Bu sıvı bir süre koloniyi idare eder, (yaklaşık 6 gün) depolanan sıvılar devamlı paylaşılır ve ihtiyaca göre kullanılır.
Yumurta popülasyonunu da kuru bir yuva olsa bile kendileri nemlendirebilirler.
Kısacası koloni kuru bir yuvada kolonileşse bile sıvı bir sorun olmaz, gelişim ve üretim devam eder. Uzun vadeli kuraklıklarda önce zayıf düşmeye, daha sonra yavaştan ölmeye başlarlar.
Konuyu hatırlamıyorum ama her ne ise önemli değil. Hepimiz öğrenmek ve öğretmek için buradayız. Forumu daha donanımlı ve bilgi akışı yüksek bir yer haline getirirsek doğal olarak donanımlı, bilgili insanlar da ortaya çıkar ve hobi daha kolay yayılır.🍫Geçen günlerde size bişey bildiğinizi düşünmüyorum demiştim.Profilinize girdim mesajlarınızı okudum yanılmışım sizden çok özür dilerim ve forumdan da.