Tüp için yardım

Vitobest

Larva
Üye
Dostlar selam ortadaki tüp ilk tüpleri ve yüzlerce yumurta var, nemli ortam kalmamış bunlarda pamuğu kazıyor. yan tüplere su nemli ortam ayarladım ama ortadaki tüpü hala boşaltmadılar, ne yapabilirim?

Ekli dosyalar

• IMG_1710.jpeg
    IMG_1710.jpeg
    31.1 KB · Görüntüleme: 18
Moderatör tarafında düzenlendi:

Enesqwpr

Pupa
Üye
Ayrılmasını istediğiniz tüpe ışık vurun bu sayede sitres yapıp rahatsiz olacaklar ve istediğiniz tüpe geçecekler
Geçirmesini istediğiniz tüpün karanlık olduğundan emin olun

Vitobest

Larva
Üye
Işığı vurdum sabah kontrol edicem gün boyu ışıklı durucak bakalım ne olucak yandaki 2 tüp te nemli ve ışıksız ısrarla hala ortada durmaya devam ediyorlar

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Işığı vurdum sabah kontrol edicem gün boyu ışıklı durucak bakalım ne olucak yandaki 2 tüp te nemli ve ışıksız ısrarla hala ortada durmaya devam ediyorlar
Karıncalar yuvalarını kolay kolay terk etmezler ve bu transfer süreci günlerce sürebilir çünkü pamukta nem kalmasa bile, ortamdaki nem oranı karıncaların ihtiyacını karşılıyorsa hiç transfer bile olmayqbilirler. İlla ki geçirmeliyim diyorsanız tüpü çıkartıp outworld'e dökebilirsiniz ya da iki tüpü birbirine bağlayıp el çabukluğuyla koloninin büyük bir kısmını yeni tüpe döküp ardından kalanları outworld'e dökerek yerleşmelerini bekleyebilirsiniz.