Tüp değişimi

Black07

Pupa
Üye
Merhaba arkadaşlar, Camponotus (Tanaemyrmex) kraliçemin pamuğu aşırı siyahlaştı ve sarardı. Suda herhangi bir problem yok. Sizce transfer etmeli miyim? Bir de Messorların yumurta gelişimini biliyorum fakat Camponotus türünü ilk defa besliyorum. Larvalar kurtçuk gibi kıpırdıyor, ilk işçi ne zaman çıkar?

Ekli dosyalar

• IMG_4815.jpeg
    IMG_4815.jpeg
    47.4 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_4814.jpeg
    IMG_4814.jpeg
    48.7 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_4813.jpeg
    IMG_4813.jpeg
    45.2 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_4812.jpeg
    IMG_4812.jpeg
    43.7 KB · Görüntüleme: 20
Moderatör tarafında düzenlendi:

Emirant

Pupa
Üye
Yine de transfer edebilirsin ama su içmelerini engelleyene kadar sorun olmayabilir. Bu türde larvalar hareket edebiliyor bu ilk işçiye haberdar değil. Minimum 2-3 hafta da ilk işçine kavuşacağını düşünüyorum.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Merhaba arkadaşlar, Camponotus (Tanaemyrmex) kraliçemin pamuğu aşırı siyahlaştı ve sarardı. Suda herhangi bir problem yok. Sizce transfer etmeli miyim? Bir de Messorların yumurta gelişimini biliyorum fakat Camponotus türünü ilk defa besliyorum. Larvalar kurtçuk gibi kıpırdıyor, ilk işçi ne zaman çıkar?
Pamuktan uzaklaşmışlar hocam, çoğu zaman yumurtalar ve kraliçe pamuğun yakınında durur. Tabi bunu isteyerek de yapmış olabilirler ama bence yeni bir tüpe transfer edin. Larva evresinde hareket etmeleri normaldir. Camponotus büyük bir cins olduğundan ilk işçisinin çıkması daha 3 hafta kadar çok rahat sürecektir, tabi ortama göre değişebilir bu süre.

Black07

Pupa
Üye
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. 🙏 Kraliçem sakat yalnız, bir bacağı yok bir bacağınıda kullanamıyor. Satın aldığımda öyle geldi bende bakıyorum hareketleri kısıtlı yani ölür diye düşündüm ama maşallah yaşıyor. Kendi transfer edemeyebilir. Manuel de yapmak istemiyorum stres yaşamasın diye. Yaralı diye biraz fazla ilgileniyorum keratayla arada bir şekerli su ve micro un kurdunun 3 de 1 ini veriyorum. İlk işçiye kadar besleme zorunluluğumun olmadığınıda biliyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_4719.jpeg
    IMG_4719.jpeg
    83.4 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_4718.jpeg
    IMG_4718.jpeg
    99.6 KB · Görüntüleme: 11
  • image.jpg
    image.jpg
    27.7 KB · Görüntüleme: 11

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. 🙏 Kraliçem sakat yalnız, bir bacağı yok bir bacağınıda kullanamıyor. Satın aldığımda öyle geldi bende bakıyorum hareketleri kısıtlı yani ölür diye düşündüm ama maşallah yaşıyor. Kendi transfer edemeyebilir. Manuel de yapmak istemiyorum stres yaşamasın diye. Yaralı diye biraz fazla ilgileniyorum keratayla arada bir şekerli su ve micro un kurdunun 3 de 1 ini veriyorum. İlk işçiye kadar besleme zorunluluğumun olmadığınıda biliyorum.
Manuel transferi fazla önermem ama bunun gibi durumlarda bence manuel transfer yapmalısınız, kraliçenin yumurtaları taşıyacak bir kaç işçisi olsaydı normal transfer önerirdim ama olmadığından ve kraliçe de iyi yürüyemeyeceğinden bence manuel transfer yapmalısınız. Kulak temizleme çubuğunun ucunu su ile ıslatın, yumurta ve larvalara dokundurun yapışacaklardır. Bu şekilde manuel transferi yapın en son da kraliçeyi geçirin ve bir kaç gün rahatsız etmeyin.