Tüp değişimi nasıl yapılır?

SkyHawk

Yumurta
Üye
Merhaba 2 adet kraliçe karıncam var. Birinin yumurta sayısı az ve yumurtaları aşırı küçük boncuklar gibi. Diğerinin ise çok fazla yumurtası var ve yumurtaları larva gibi. Karıncalarımın suyu bitti. Bayağıdır suları çok az bugün seviyesinin çok düştüğünü fark ettim. Şu anda çok önemli bir işim var bir de su olmasa da ya da çok az olsa idare edebilirler mi? Ve tüpü nasıl değiştirebilirim? Tek korkum pamuğu az koyunca koloninin boğulması ve çok koyunca suya erişemeyip ölmeleri. Pamuğu nasıl koymalıyım? Tüpleri nasıl değiştirmeliyim?

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Pamuğu sıkı koymalısınız su baskını yaşanabilir ama suya ulaşamama durumları olmaz, onlar gerektiği kadar kazarlar. Nem onlar için çok önemli o yüzden tüpleri en erken zamanda değiştirmelisiniz ve bunu önce kraliçeleri güvenli biryere alarak başlatabilirsiniz, ardından yumurtaları veya larvaları ıslak kürdan yardımıyla tek tek diğer tüpe koyup en son kraliçeyi eklemelisiniz.

SkyHawk

Yumurta
Üye
Pamuğu sıkı koymalısınız su baskını yaşanabilir ama suya ulaşamama durumları olmaz, onlar gerektiği kadar kazarlar. Nem onlar için çok önemli o yüzden tüpleri en erken zamanda değiştirmelisiniz ve bunu önce kraliçeleri güvenli biryere alarak başlatabilirsiniz, ardından yumurtaları veya larvaları ıslak kürdan yardımıyla tek tek diğer tüpe koyup en son kraliçeyi eklemelisiniz.
Bazı yerlerde kraliçelerin kendi taşıdığını görmüştüm bir tarafı ışık versem diğer taraf karanlık olsa kendi taşır mı kürdan yok uzun şişlerden var tahta onlarla yapsam olur mu zarar veririm diye korkuyorum

Mustafaf

Yumurta
Üye
Bazı yerlerde kraliçelerin kendi taşıdığını görmüştüm bir tarafı ışık versem diğer taraf karanlık olsa kendi taşır mı kürdan yok uzun şişlerden var tahta onlarla yapsam olur mu zarar veririm diye korkuyorum
Kraliçenin kendi transfer olması ihtimali çok düşük özellikle yumurtalı ise gerçekten yaşamına tehtid oluşturmadıkça transfer olma ihtimali düşük özellikle yapay ortamda en iyisi temiz bir tüp ayarlayın ve ilk başta kraliçeyi transfer edin daha sonra yavaş yavaş yumurtları dikkatlice bir şey ile yumurtaları patlatmadan geçirin coverını kapatın daha sonra titreşim ve ışık olmayan yerde 2 3 gün rahat bırakın hiç bir sorun çıkmaz kraliçe eğer baktığınızda yumurtalarını yemiş ise korkma ve müdahale etme bırak o yeniden yumurtlar

SkyHawk

Yumurta
Üye
Kraliçenin kendi transfer olması ihtimali çok düşük özellikle yumurtalı ise gerçekten yaşamına tehtid oluşturmadıkça transfer olma ihtimali düşük özellikle yapay ortamda en iyisi temiz bir tüp ayarlayın ve ilk başta kraliçeyi transfer edin daha sonra yavaş yavaş yumurtları dikkatlice bir şey ile yumurtaları patlatmadan geçirin coverını kapatın daha sonra titreşim ve ışık olmayan yerde 2 3 gün rahat bırakın hiç bir sorun çıkmaz kraliçe eğer baktığınızda yumurtalarını yemiş ise korkma ve müdahale etme bırak o yeniden yumurtlar
Uzun ahşap çöp şişler ile olur mu acaba benim tüpüm normal tüplere göre küçük

YalnızGaripAdam

Larva
Üye
Uzun çöp şiş ile daha rahat olur. Yeni tüpü hazırladıktan sonra şiş çöpün ucunu ıslatın ve yavaş şekilde yumurtalara dokundurun. Yumurtalar çöp şişe yapışacaktır. Yapıştıktan sonra yeni tüpe koyabilirsiniz. En sonda kraliçeyi yeni tüpe koyarsınız.

SkyHawk

Yumurta
Üye
Uzun çöp şiş ile daha rahat olur. Yeni tüpü hazırladıktan sonra şiş çöpün ucunu ıslatın ve yavaş şekilde yumurtalara dokundurun. Yumurtalar çöp şişe yapışacaktır. Yapıştıktan sonra yeni tüpe koyabilirsiniz. En sonda kraliçeyi yeni tüpe koyarsınız.
Şimdi şöyle yapsam elimde 2 adet küçük tüp var kraliçeyi bu tüplere zorla alsam bir kraliçenin yumurtaları sürekli ağzında ve çok küçük ama diğer kraliçenin yumurtaları artık larva formuna büründüğü için mesela tüpü ileri geri hafifçe salladığında yumurtalar yapışmadığı için hareket ediyor onları da mı dediğiniz şekilde ıslatıp aktarmalıyım

Mustafaf

Yumurta
Üye
Şimdi şöyle yapsam elimde 2 adet küçük tüp var kraliçeyi bu tüplere zorla alsam bir kraliçenin yumurtaları sürekli ağzında ve çok küçük ama diğer kraliçenin yumurtaları artık larva formuna büründüğü için mesela tüpü ileri geri hafifçe salladığında yumurtalar yapışmadığı için hareket ediyor onları da mı dediğiniz şekilde ıslatıp aktarmalıyım
fotoğraf atarsanız size daha kolay yardım edebilirim

SkyHawk

Yumurta
Üye
fotoğraf atarsanız size daha kolay yardım edebilirim
Hocam şu an fotoğrafı atamıyorum aksilik kamera sürekli donuyor şöyle açıklayayım elimde ayrıyeten iki tane tüp var kraliçeyi yumurtaları ile birlikte olmadan sadece yalnız başına iki tüpü ayrı ayrı kraliçeleri alsam sonra boş kalan tüplerdeki yumurtaları yeni tüplere çöp şişle transfer etsem sonra ayrı olarak aldığım kraliçeleri geri yumurtaların yanına koysam olur mu kraliçeler kendi geçmek istemez Büyük ihtimal zorla geçirmek zorunda kalsam olur mu

Mustafaf

Yumurta
Üye
Nasıl yaptığınız önemli değil sadece yumurtaları ve kraliçeleri karıştırmayın. Çöp şiş ile yumurtaları transfer edin bu sırada kraliçeye ve yumurtalara zarar vermeyin. Daha sonra kraliçeyi yumurtaların olduğu tüpe alın coverı kapatın ve titreşim olmayan sessiz sakin bir yere koyun tüpü gerisini kraliçe halleder zaten kendine göre şekillendirir.

SkyHawk

Yumurta
Üye
Nasıl yaptığınız önemli değil sadece yumurtaları ve kraliçeleri karıştırmayın. Çöp şiş ile yumurtaları transfer edin bu sırada kraliçeye ve yumurtalara zarar vermeyin. Daha sonra kraliçeyi yumurtaların olduğu tüpe alın coverı kapatın ve titreşim olmayan sessiz sakin bir yere koyun tüpü gerisini kraliçe halleder zaten kendine göre şekillendirir.
Çok işin ucunu ıslatayım değil mi larva haline gelmiş yumurtalar daha önceki mesajda belirttiğim gibi yapışmadığı için sallayınca hareket ediyor onları döker şekilde koymak mı daha iyi olur

SkyHawk

Yumurta
Üye
ıslatın ama damla halinde olmasın
Hocam dediğiniz gibi yaptım büyük larva halinde olan ları tüpleri az aza vererek çok hafif bir eğimle kaydırarak geçirdim aşırı küçük olanları ise belirttiğiniz gibi çöp işin ucunu ıslatarak yaptım ancak 2-3 adet yumurtam gitti kraliçeyi alayım mı diğer tüpten

SkyHawk

Yumurta
Üye
yumurtaları trasnfer ettiyseniz kraliçeyide edebilirsiniz
Hocam çok stresli oldu tüpe aktarmaya çalışırken kraliçe masaya doğru çıktı masanın üstünde gezindi sonra pamuğun üstüne alıp tüpe koydum Bir yumurta pamuğa yapıştı onu aldım geri koydum yumurtalarını yer mi acaba

Mustafaf

Yumurta
Üye
Gerekli bilgileri verdim zaten konuyu bu kadar uzatmaya gerek yok tüm bilgileri verdim yukarıda.

YalnızGaripAdam

Larva
Üye
Hocam çok stresli oldu tüpe aktarmaya çalışırken kraliçe masaya doğru çıktı masanın üstünde gezindi sonra pamuğun üstüne alıp tüpe koydum Bir yumurta pamuğa yapıştı onu aldım geri koydum yumurtalarını yer mi acaba
Hocam yumurtalarını yerse tekrardan yumurtlar merak etmeyin. Sadece çok fazla stres olduysa 3-4 gün sessiz karanlık titreşimsiz bir yerde kendi haline bırakın.