Tuğkan abinin Asya türleri

LuciFeci

Minör
Üye
Arkadaşlar, iyi hobiler dilerim. Yıllar önce hobiye başlarken Tuğkan abiye 2-3 adet Asya türü gelmişti. Az önce o video tekrar önüme düştü ve fena halde etkilendim. "Benim neden böyle bir kolonim yok?" dedim ve ben de temin etmek istedim. Bildiğiniz yer, şahıs, site vs. var mıdır?

Tuğkan abinin Video:

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
antshq diye bir yer var. Asya türlerine falan ulaşabilirsin. Bunu yapmadan önce şunu bilmelisin ki çok masraf yaparsın, 1 kere bakma hakkın olur 1 karınca için ve en önemlisi çok iyi araştırma yapmalısın. Dil bariyerine takılmadan güzel bir araştırma ile bakılabilir ama bence yeterli bir seviye tecrübeyle.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Bu tarz antshop siteleri var fakat canlıların Türkiye'ye getirilmesi yasak. Sipariş vermeniz durumunda gümrüğe takılıyor ve elinize ulaşmıyor. Eğer Avrupa'ya seyahat etmeyi düşünürseniz çeşitli cins ve türlerin bulunduğu antshoplar oluyor oraya gidip alabilirsiniz fakat Türkiye'ye dönerken üzerinizde bulunması durumunda sokmanıza izin verilmiyor ve çoğunlukla da buluyorlar zaten. Tabi eğer uçakla dönecekseniz bu dediğim geçerli. Araba ile yaptığınız seyahatlerde sınırda bu kadar detaylı arama olmuyor genelde çok daha esnek oluyor, arabanızın bir köşesine koyup rahatça Türkiye'ye getirebilirsiniz. Bunun dışında getirmeniz pek de mümkün değil maalesef.

Black07

Pupa
Üye
Arkadaşlar, iyi hobiler dilerim. Yıllar önce hobiye başlarken Tuğkan abiye 2-3 adet Asya türü gelmişti. Az önce o video tekrar önüme düştü ve fena halde etkilendim. "Benim neden böyle bir kolonim yok?" dedim ve ben de temin etmek istedim. Bildiğiniz yer, şahıs, site vs. var mıdır?

Tuğkan abinin Video:
Hocam benimde aşırı hoşuma gitmişti ufak bir araştırmayla türüne göre değişiklik gösteriyor ama 200 ila 400 euro aradında bir masrafın olucak bilgin olsun.

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
antshq diye bir yer var. Asya türlerine falan ulaşabilirsin. Bunu yapmadan önce şunu bilmelisin ki çok masraf yaparsın, 1 kere bakma hakkın olur 1 karınca için ve en önemlisi çok iyi araştırma yapmalısın. Dil bariyerine takılmadan güzel bir araştırma ile bakılabilir ama bence yeterli bir seviye tecrübeyle.
Antshq sitesine baktım venator 3000 liraymış. Kargoydu falan baya pahalıya gelir. Egzotik çiftliğinde dediği gibi gümrükte sorun yaşarsın.

LuciFeci

Minör
Üye
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Avrupaya gitme gibi bi fırsatım olursa eğer mutlaka değerlendireceğim.

creal

Media
Üye
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Avrupaya gitme gibi bi fırsatım olursa eğer mutlaka değerlendireceğim.
Bildiğim kadarıyla bakımları oldukça zor. Bulundukları ortama kolay kolay adapte olamadıkları için beslenme zorlukları oluyor diye biliyorum. Yinede türden türe değişiyordur tabiki.

LuciFeci

Minör
Üye
Bildiğim kadarıyla bakımları oldukça zor. Bulundukları ortama kolay kolay adapte olamadıkları için beslenme zorlukları oluyor diye biliyorum. Yinede türden türe değişiyordur tabiki.
Biraz araştırma yaptım. Bulunduğum konumla yaşadıkları konum birbirine oldukça benzer fakat şöyle bir sıkıntı var; Türkiye’ye getirmek oldukça zor.