TriMessor günlüğü

yoshikege

Yumurta
Üye
Öncelikle merhaba. Yaklaşık 11 gündür bende olan 3 Messor kraliçem var. Bunların gelişimini paylaşmak için forumda günlük tutmayı düşünüyorum. Sizce her kraliçe için ayrı bir günlük mü açmalıyım, yoksa üçünü de tek günlükte mi paylaşmalıyım? Fakat hepsini tek günlükte tutarsam zamanla biraz karışabileceğini düşünüyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Her kullanıcının yalnızca bir günlük açma hakkı bulunmaktadır. Kraliçelerinizin coverlarına numara yazıp sıralayabilirsiniz böylelikle karışmamış olur.

yoshikege

Yumurta
Üye
Her kullanıcının yalnızca bir günlük açma hakkı bulunmaktadır. Kraliçelerinizin coverlarına numara yazıp sıralayabilirsiniz böylelikle karışmamış olur.
aynı andamı yapmalıyım yani.

Son düzenleme:

yoshikege

Yumurta
Üye
20263.jpg
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 11 gündür bende olan 3 Messor kraliçem var bu gün coverlarını açtığımda hiçbirinde yumurta göremedim. Kraliçeleri bulduğumda normal Messor işçileriyle birlikte yuvanın dışında geziyor ve ağızlarında ot gibi birşey tutuyorlardı. Sizce yemek arıyor olabilirler miydi? Yumurtlamamış olmalarının bununla bir bağlantısı olabilir mi? Bilgisi olan arkadaşların fikirlerini merak ediyorum.

Mogo

Pupa
Üye
Yumurtlamaması normal olabilir. Ot taşımalaeıyla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Titreşimden uzak bir yere koymayı unutmayın.

Beggii

Yumurta
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 88151
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 11 gündür bende olan 3 Messor kraliçem var bu gün coverlarını açtığımda hiçbirinde yumurta göremedim. Kraliçeleri bulduğumda normal Messor işçileriyle birlikte yuvanın dışında geziyor ve ağızlarında ot gibi birşey tutuyorlardı. Sizce yemek arıyor olabilirler miydi? Yumurtlamamış olmalarının bununla bir bağlantısı olabilir mi? Bilgisi olan arkadaşların fikirlerini merak ediyorum.
Sonbaharda uçan messor kraliçeleri genelde bahara kadar yumurtlamıyorlar, kışlatma gerekli.

İlyas16

Replete
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 88151
Forumda birisinin 6-7 senelik Camponotus nicobarensis kolonisi vardı. Uçuş yapamayan, çiftleşemeyen prensesler zamanla kanatlarını döküp işçi gibi çalışıyorlardı. Dışarıdaki bir kolonide ne kadar yaygındır bilemem ama belki bundan kaynaklı olabilir; yumurtlamaması ve ağzında bir şey taşıması da buna işaret ediyor olabilir. Biraz daha bekletin, olmadı şekerli su falan verip gözlemleyin, belki yumurtlar.

Beggii

Yumurta
Üye
Birazcık açıklayabilirmisiniz, ne demek olduğunu bilmiyorum.
Sonbaharda uçuş yapan messor kraliçelerinde kış aylarına yakın olmamızdan yani mevsimsel döngülerinden dolayı bahar ayına kadar yumurta görememeniz normal. Eğer 1-2 ay boyunca yumurtlama olmazsa bu sene kış uykusuna yatırmanızı öneririm. Forum veya internet üzerinden nasıl ve ne zaman kış uykusuna yatırılması gerektiğini öğrenebilirsiniz. Tabi söylediğim sizin durumunuz için kesin bir sebep olmayabilir. Kendi gözlemlerime göre de geçen sene sonbahar aylarında bulduğum hiçbir messor kraliçesi bahar aylarına kadar yumurtlamadı.

Son düzenleme:

yoshikege

Yumurta
Üye
sizce bu zmaan boyunca yemek vermelimiyim? çünkü 1 ay boyunca kendi yemeği yetmeyebilir.

Beggii

Yumurta
Üye
sizce bu zmaan boyunca yemek vermelimiyim? çünkü 1 ay boyunca kendi yemeği yetmeyebilir.
Gerekli olduğunu düşünmüyorum. Kendim besleme yapmadım, baharda işçilerini çıkartana kadar. Ama süreç uzun olduğu için kışlatma sonrası ufak miktarda besleme yapmayı deneyebilirsiniz, şuan için soruyorsanız gerek yok.