Tren yolculuğu ve koloniler

yağızalp

Replete
Üye
Tren ile İzmir’den Kırıkkale’ye gideceğim (yolculuk Ankara üzerinden olacak) ve Kırıkkale'de yaklaşık 20 gün kalacağım. Yanımda 20'den fazla işçisi olan bir Messor dentatus kolonisi ile 4 işçili bir Camponotus kolonisi götüreceğim.
Yolculuk esnasında karıncaların stresini en aza indirmek için neler yapabilirim? Kırıkkale'de kalacağım 20 gün boyunca alternatif protein kaynakları ve şekerli su vermeyi, Messor kolonisi için ise ek olarak tohum sağlamayı planlıyorum.
Eksik planladığım bir şey var mı ve nelere dikkat etmeliyim?

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Aynı konuyu niye 2 defa açtınız?

zkkturkish

Nanitik
Üye
Hocam bırakın hayvanları strese sokmayı X-ray cihazından geçerken görürlerse para alıyorlar. Valize koyup üstünü görünmeyecek bişey ile örterseniz belki görmeyebilirler.Yasal değilse zaten yapacak birşey yok.

yağızalp

Replete
Üye
Hocam bırakın hayvanları strese sokmayı X-ray cihazından geçerken görürlerse para alıyorlar. Valize koyup üstünü görünmeyecek bişey ile örterseniz belki görmeyebilirler.Yasal değilse zaten yapacak birşey yok.
X ray cihazı yok normal mavi izmir treni

Aynı konuyu niye 2 defa açtınız?
İlkinde geri tuşuna basınca açamadım sandım ondan dolayıdır siz söyleyince farkettim

Gala2000

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Tren ile İzmir’den Kırıkkale’ye gideceğim (yolculuk Ankara üzerinden olacak) ve Kırıkkale'de yaklaşık 20 gün kalacağım. Yanımda 20'den fazla işçisi olan bir Messor dentatus kolonisi ile 4 işçili bir Camponotus kolonisi götüreceğim.
Yolculuk esnasında karıncaların stresini en aza indirmek için neler yapabilirim? Kırıkkale'de kalacağım 20 gün boyunca alternatif protein kaynakları ve şekerli su vermeyi, Messor kolonisi için ise ek olarak tohum sağlamayı planlıyorum.
Hocam yolculuk esnasinde sikca acip bakmazsaniz bir sey olmaz. Defalarca Türkiyeden almanyaya koloni götürdüm hatta dominikten almanyaya 13 saat süren uçak yolculugu yaptim orda da kolonilere bisersey olmadi.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Makro Fotoğrafçı
Üye
Bence Messor koloninizi götürmenize hiç gerek yok, tohum bulunduğu sürece keyifleri çok yerinde olacaktır. Eğer götürme konusunda kesinseniz strafor bir kartonu kesip içerisine test tüpünü yerleştirebilirsiniz böylece çok az sarsılırlar. Tavsiyem kendinize boşa yük yapmamak adına sadece Camponotus kolonisini yanınıza almanız, mümkünse canlı yemde olsun alternatiflere yönelmeyin. Trenlerde hayvan taşınması konusunda fazla bir bilgim olmadığından yorum yapmayacağım.
Hocam yolculuk esnasinde sikca acip bakmazsaniz bir sey olmaz. Defalarca Türkiyeden almanyaya koloni götürdüm hatta dominikten almanyaya 13 saat süren uçak yolculugu yaptim orda da kolonilere bisersey olmadi.
Kolonileri Almanya'ya götürmek için herhangi bir ithalat izni veya gümrük işlemi yaptınız mı? Bildiğim kadarıyla canlı hayvanların uluslararası taşınması bazı kurallara tabi.

• Beğendim
Tepkiler: det

Kiviant

Larva
Üye
Normal trenle gideceksen x-ray falan yok hatta rastgele bir insan olarak bile binebilirsin sadece içeride bilet kontrolü var hiçbirşeye bakmıyorlar yani.

yağızalp

Replete
Üye
Normal trenle gideceksen x-ray falan yok hatta rastgele bir insan olarak bile binebilirsin sadece içeride bilet kontrolü var hiçbirşeye bakmıyorlar yani.
Aynen öyle ve messoru da yanıma almayı planlıyorum suları epey azaldı test tüpüm kalmamış olsada yanımdayken alternarif birşeyler yapabilirim campo için yanıma 10 tane mikro kurt alıcam elimdeki son kurtlar şimdi de proteini bastım alternatif olarak haşlanmış yumurta beyazını 2 kere kullanırım sanırım yeterli olur