Transfer yapmalı mıyım?

temha61ahmet

Yumurta
Üye
elimde 2 adet Tetramorium caespitum kraliçesi var ikiside 4 gün önce ilk yumurtalarını yaptılar toplam 10 gündür elimdeler hiç yemek vermedi sadece su vardı suyu bitti ikisininde yemek vermelimiyim bide transfer yapsam sorun olurmu yumurtaları yerlermi ne yaparlar şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Yiğido

Larva
Üye
1. olarak tetramoriumlar fully clastrual'dur. Yani ilk işçiye kadar yiyecek veya tüpteki su dışında su vermenize gerek yok. 2. olarak da 10 gün içinde test tübünü değiştirmenize gerek yok. Tüp iyice kirlenmeden değiştirmeyin.

alpertuna

Yumurta
Üye
elimde 2 adet Tetramorium caespitum kraliçesi var ikiside 4 gün önce ilk yumurtalarını yaptılar toplam 10 gündür elimdeler hiç yemek vermedi sadece su vardı suyu bitti ikisininde yemek vermelimiyim bide transfer yapsam sorun olurmu yumurtaları yerlermi ne yaparlar şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Hocam bu kadar kısa sürede su bitmemeli çok mu az koydunuz?

temha61ahmet

Yumurta
Üye
evet az koydum pamuk zaten tekte emdi suyu paumuk hala ıslak olabilir ama yumurtalar çıkana kadar dayanmaz

SAMKARr

Yumurta
Üye
Suyu daha bol koyup hazırladığınız bir test tüpüne aktarmanızı öneririm.

Argentavis

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Tüpü nasıl hazırladınız ki suyu bitti? Normal şartlarda aylarca kullanılıyor standart bir tüp düzeni.
Yeni bir tüp hazırlayıp transfer edin. Kraliçe kendisi geçecektir ama geçemezse manuel transfer edebilirsiniz.