Transfer süreci

Burakcann

Yumurta
Üye
Selam sipariş verdiğim tüpler ve outworld geldi. Karıncaları dün transfer için diğer tüpe bağladım ama geçmediler. Bende şimdi böyle bir ışık koydum sizce sorun yaratır mı? Akşam 5-6'ya kadar evde olmayacağım. Led lamba taktığım lamba. 9W 220-240/50-60hz 300k sarı ışık 840Lm 50mA

Ekli dosyalar

• IMG_20260909_114525.jpg
    IMG_20260909_114525.jpg
    21.6 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_20260909_114259.jpg
    IMG_20260909_114259.jpg
    29.8 KB · Görüntüleme: 11

yoshikege

Yumurta
Üye
Bence güzel, ışıktan rahatısız olup geçerler bir sorun olmaz.

yücehayvanat

Majör
Üye
Değiştirmeyi düşünebilirsiniz, özellikle kontrolsüz bir ortamda karıncalarınızı bu ampül le başbaşa bırakmak karıncaların pişmesine sebep olabilir, sadece güneş ışığı da işinizi görür.

yoshikege

Yumurta
Üye
Değiştirmeyi düşünebilirsiniz, özellikle kontrolsüz bir ortamda karıncalarınızı bu ampül le başbaşa bırakmak karıncaların pişmesine sebep olabilir, sadece güneş ışığı da işinizi görür.
Zaten ortam fazla ısındığında karşı tüpe geçerler, pişmezler. Karşı tüp de ışık almadığı için büyük ihtimalle daha serin ve karanlık olan tarafı tercih edeceklerdir.

yücehayvanat

Majör
Üye
Zaten ortam fazla ısındığında karşı tüpe geçerler, pişmezler. Karşı tüp de ışık almadığı için büyük ihtimalle daha serin ve karanlık olan tarafı tercih edeceklerdir.
Koloni diğer tüpe bir anda ışınlanamayacağı için mutlaka sıcaktan dolayı işçi, varsa yumurta, larva ve pupa kaybedebilir, hatta kraliçenin inat etmesi durumunda bütün koloni kaybedilebilir, sonuçta bir koloni yeni tüpü gördüğünde hemen orayı benimseyemeyebilir, bir süre tüpün içini gezip sonra geçerler ve broodla kraliçeyi taşımaları uzun sürebilir, yine de konu sahibi düzeneği büyük ihtimalle olduğu gibi bıraktı, şuanda elimizden pek birşey gelmez.

yoshikege

Yumurta
Üye
Koloni diğer tüpe bir anda ışınlanamayacağı için mutlaka sıcaktan dolayı işçi, varsa yumurta, larva ve pupa kaybedebilir, hatta kraliçenin inat etmesi durumunda bütün koloni kaybedilebilir, sonuçta bir koloni yeni tüpü gördüğünde hemen orayı benimseyemeyebilir, bir süre tüpün içini gezip sonra geçerler ve broodla kraliçeyi taşımaları uzun sürebilir, yine de konu sahibi düzeneği büyük ihtimalle olduğu gibi bıraktı, şuanda elimizden pek birşey gelmez.
Doğru olabilir kusura bakmayın.

Burakcann

Yumurta
Üye
şimdi eve girdim baktım bir sorun yok gibi hareketlerinde vs . Karanlık alana 2-3 kat daha a4 koydum.