Transfer olmuyor

Denizhan

Larva
Üye
17390444857182536399735647297779.jpg
1 gün oldu kraliçe yumurtalarını diğer tüpe taşımıyor ne yapabilirim?

Moderatör tarafında düzenlendi:

MustafaPX

Pupa
Üye
Transfer olacağı tüpü karanlık tut. Etrafını kağıtla falan kapat ve nemli tut. Kraliçenin olduğu tüp ise ışık alsın. Sonra bekle kendileri geçerler.

İlayda999

Larva
Üye
Ben de geçtiğimiz günlerde transfer işlemi yaptım ve nasıl yapılacağı hakkında birkaç video izledim. Benim karıncam da yumurtalarını geçirmedi o yüzden ucu ince bir nesneyle yumurtaları teker teker zarar vermeden tüpe aktardım daha sonra karıncayı geçirdim. Yaptığım yöntem ne kadar doğru bilmiyorum ama videoda öyle yapıyordu ve ben de şu an için herhangi bir olumsuzluk gözlemlemedim eğer karıncan hâlâ transfer işlemini gerçekleştirmediyse bu yöntemi deneyebilirsin.

Denizhan

Larva
Üye
Ben de geçtiğimiz günlerde transfer işlemi yaptım ve nasıl yapılacağı hakkında birkaç video izledim. Benim karıncam da yumurtalarını geçirmedi o yüzden ucu ince bir nesneyle yumurtaları teker teker zarar vermeden tüpe aktardım daha sonra karıncayı geçirdim. Yaptığım yöntem ne kadar doğru bilmiyorum ama videoda öyle yapıyordu ve ben de şu an için herhangi bir olumsuzluk gözlemlemedim eğer karıncan hâlâ transfer işlemini gerçekleştirmediyse bu yöntemi deneyebilirsin.
Teşekkürler o videoyu gördüm ama kraliçe çok strese girer diye yapmıyordum.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
@MustafaPX arkadaşımın dediklerini yap dostum. Yine de uzun sürede geçebilirler o belli olmaz. Bazı kolonilerde 1 haftada hatta 1 ayda bile geçenler var. Ama eğer kraliçe diğer tüpe geçti ve yumurtaları götürmemişse orayı güvenli bulamamıştır zaten karanlık yapınca götüreceğini düşünüyorum. Olmazsa da manuel olarak şiş ile yumurtaları koyar kraliçeyi de oraya eklersin. Bir süre stres olur ama 3-5 gün kontrol etmezsin o stresi atar geri.
Sevgilerle ☺️

yagizhan

Pupa
Üye
İşçisiz kraliçeler kolay kolay yeni yerler keşfetmez. Bundan dolayı transfer zordur, manuel şekilde geçir bence pek sıkıntı çıkmaz.

Denizhan

Larva
Üye
İşçisiz kraliçeler kolay kolay yeni yerler keşfetmez. Bundan dolayı transfer zordur, manuel şekilde geçir bence pek sıkıntı çıkmaz.
Yumurtalar sıkıntı değil de kraliçeyi nasıl geçireceğim.