Transfer Olmayan Kolonim

cccAlperenccc

Larva
Üye
Selamunaleykum Hocalarım, Sabah Camponotus sanctus kolonime yeni tüp hazırlayıp tüpleri birleştirdim ve yeni tüpü kırmızı asetat ile sardım ama yumurta, larva ve pupaları boruya taşımışlar yeni tüpe taşımamışlar ve geçmemişler karşı tüpe, Sizce neden?

Babuş

Pupa
Üye
Ne zaman kurduğunuza bağlı yorum yapılabilir. Zaten transferler cinse bağlı uzun sürebiliyor. Eğer tüpleri bağlayalı bir günü geçmedi ise rahatsız etmeyin. Yumurtaları taşımaya başladıklarına göre geçeceklerini düşünüyorum.

Mogo

Larva
Üye
Kaç işçi bir de boru dediğiniz şeye kraliçenin sığabileceğinden emin olun sanctus biraz büyük oluyor.

cccAlperenccc

Larva
Üye
Kaç işçi bir de boru dediğiniz şeye kraliçenin sığabileceğinden emin olun sanctus biraz büyük oluyor.
Hocam 11 işci ve kraliçe geçebiliyor

Ne zaman kurduğunuza bağlı yorum yapılabilir. Zaten transferler cinse bağlı uzun sürebiliyor. Eğer tüpleri bağlayalı bir günü geçmedi ise rahatsız etmeyin. Yumurtaları taşımaya başladıklarına göre geçeceklerini düşünüyorum.
Hocam dün sabah başlattım transferi bugün baktım fakat kraliçe falan yeni tüpde fakat yumurtalar larvalar falan hala boruda yeni tüpe taşımamışlar

Babuş

Pupa
Üye
Hocam 11 işci ve kraliçe geçebiliyor

Hocam dün sabah başlattım transferi bugün baktım fakat kraliçe falan yeni tüpde fakat yumurtalar larvalar falan hala boruda yeni tüpe taşımamışlar
Bekleyin bir gün ya da iki gün daha bence yumurtaları da taşiyacaklardır