Transfer gerçekleşmedi

Cextaril

Yumurta
Üye
Üç gündür Crematogaster lorteti kraliçelerim transfer olmuyor. Henüz işçileri yok, şırıngalarındaki su da bitti ama yine de transfer olmuyorlar. Artık ışığı kaldırıp kenara koymayı düşünüyorum. Uzun da sürse bir süre sonra test tüpündeki pamuğa geçerler herhâlde. Önerilerinizi bekliyorum. 🫡

yoshikege

Yumurta
Üye
Eski tüpte su bittiyse çok müdahale etmeden yeni tüple bağlantılı şekilde bırakın. Işıkla sürekli rahatsız edip transferi zorlamayın, kendilerinin geçmesini beklemek daha iyi olur. Yeni tüpte su ve uygun nem olduğu sürece bir süre sonra büyük ihtimalle kendileri geçecektir.

erdemis21

Larva
Üye
Üç gündür Crematogaster lorteti kraliçelerim transfer olmuyor. Henüz işçileri yok, şırıngalarındaki su da bitti ama yine de transfer olmuyorlar. Artık ışığı kaldırıp kenara koymayı düşünüyorum. Uzun da sürse bir süre sonra test tüpündeki pamuğa geçerler herhâlde. Önerilerinizi bekliyorum. 🫡
Hocam diğerini karanlık yaptınız mı?

yoshikege

Yumurta
Üye
Yaptım hocam da yok yani; daha bugün yine baktım, yine yerinden oynama yok. Işıkları kapattım, bekliyorum. Bence tür ile ilgili bir durum olabilir.

Eğer uzun süredir hiçbir şekilde transfer gerçekleşmiyorsa ve eski tüpte su da tamamen bittiyse ve pamuk kuruysa, daha fazla beklemek yerine zorunlu transfer düşünülebilir. Özellikle susuz kalma riski varsa transferi fazla uzatmamak daha iyi olur.

Gorgi

Yumurta
Üye
Ben eskidende yapardım hep bunu bi yeri karanlık bırakıp diğer tarafa flaş koyuyodum her türlü rahatsız olup geçiyorlardı bi denemeni öneririm

İgnis

Pupa
Üye
Merhabalar, Crematogaster lorteti koloniniz ile zorlu bir sınavdan geçiyor gibisiniz. Bu konuda size şu tavsiyeleri verebilirim: Eğer su bittiyse transfer kolaylaşır; çünkü geçmelerini istediğiniz taraftaki nem, daha çok hoşlarına gidecektir ve şansınızı artıracaktır. Ayrıca geçmelerini istediğiniz yeri tamamen karanlık yapıp, mevcut bulundukları tarafa bir masa lambasını doğrudan tutarak rahatsız edecek derecede ışık verirseniz 1-2 gün içerisinde emin olun karanlık yere geçeceklerdir. Aksi bir durum yaşandığında ve daha fazla risk almak istemiyorsanız manuel transfer yapabilirsiniz; fakat bu da bir hayli zor olacaktır. Crematogaster türleri genellikle ağaçlarda yaşadıklarından yüzeylere oldukça sıkı tutunabilirler, bunu yaparken lütfen dikkatli olun.