Torf hakkında

Petrichor

Yumurta
Üye
Merhaba bugün springtaillerin taban malzemesi için orkide torfu aldım. Hatta araya bir soru daha sıkıştırayım, springtail kulturu orkide torfu ile verimli olur mu?
2. Ve asıl sorum torf pakette durdukça bozulur mu? Eğer bozulmuyor ise paket tamamen kapalı mı olmalı yoksa hava deliği olmalı mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mantis_

Yumurta
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Kültürün verimli olmasının torf ile alakalı olduğunu pek düşünmüyorum, neredeyse bütün katkısız torfları kullanabilirsin. Torfa bir şey olmayacaktır fakat böceklenmesine vs önlem almak için kapalı bir yerde tutmanızı tavsiye edebilirim. Çünkü Fungus gnatslar gerçekten sinir bozucu olabiliyor.

darkness

Yumurta
Deneyimli Hobici
Üye
Kültürün verimli olmasının torf ile alakalı olduğunu pek düşünmüyorum, neredeyse bütün katkısız torfları kullanabilirsin. Torfa bir şey olmayacaktır fakat böceklenmesine vs önlem almak için kapalı bir yerde tutmanızı tavsiye edebilirim. Çünkü Fungus gnatslar gerçekten sinir bozucu olabiliyor.
Fungus gnatslardan nasıl kurtulabilirim torfu değişiyorum 1 hafta sonra tekrar geliyorlar teraryumun üstünde delikler var diye girebiliyorlar

Mantis_

Yumurta
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Kurtulmanın yolunu ben de bilmiyorum araştırmıştım yıllar önce bi kaç metot vardı ama unuttum. Çok sinir bozucular ama ☠️