Toprakta koloni besleme

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Arkadaşlar merhabalar. Yaklaşık 20 dakika önce bir Messor kraliçesi buldum ve yüksek ihtimalle aramaya çıkarsam daha fazlasına da denk geleceğim. Ama şu anda ihtiyacım yok. İsteyene sahiplendirecek bir Messor kraliçem daha var hatta.

Şimdi sorum şu: Az önce bulduğum Messor kraliçesini kullanılmayan bir saksının içine koydum. O da biraz gezdikten sonra bir köşeyi kendine yuva olarak seçti. Toprağın yapısında gübreli toprak, torf ve ince toprak karışımı var. Bu toprakta koloniyi en doğal yoldan oluşturmaya çalışacağım.

Toprak, güneş gören bir yerde ama nem konusunda biraz hızlı kuruyor. Bunun için iki günde bir, 0.5 litre suyu püskürtme yöntemiyle uygulasam yeterli olur mu?

Ekli dosyalar

• 20250416_190923.jpg
    20250416_190923.jpg
    49.7 KB · Görüntüleme: 14
  • 20250416_190913.jpg
    20250416_190913.jpg
    73.4 KB · Görüntüleme: 14

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Arkadaşlar merhabalar. Yaklaşık 20 dakika önce bir Messor kraliçesi buldum ve yüksek ihtimalle aramaya çıkarsam daha fazlasına da denk geleceğim. Ama şu anda ihtiyacım yok. İsteyene sahiplendirecek bir Messor kraliçem daha var hatta.

Şimdi sorum şu: Az önce bulduğum Messor kraliçesini kullanılmayan bir saksının içine koydum. O da biraz gezdikten sonra bir köşeyi kendine yuva olarak seçti. Toprağın yapısında gübreli toprak, torf ve ince toprak karışımı var. Bu toprakta koloniyi en doğal yoldan oluşturmaya çalışacağım.

Toprak, güneş gören bir yerde ama nem konusunda biraz hızlı kuruyor. Bunun için iki günde bir, 0.5 litre suyu püskürtme yöntemiyle uygulasam yeterli olur mu?
Kraliçe, yaptığı yuva nemsiz olursa bulunduğu yeri terk edebilir. Yapay bir nemlendirme ise su baskınına neden olabilir. Yine de sprey ile deneyebilirsiniz, giderse de yapacak birşey yok.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye

Evet yapılabilir. Ve evet nemi püskürtme yöntemiyle sağlarsanız daha güvenli olur. Ben de yirmi üzeri saksıya birer messor kraliçesi yerleştirdim, kolonilerini oluşturduklarında kendi bahçeme transfer edeceğim ve hepsini besleyeceğim. Yani her detayı düşünürseniz teoride mümkün.