Tetramorium Tür Tespiti

karıncabuldum

Pupa
Üye
Arkadaşlar bunların türlerine bakmak için makro çekimler lazım değil mi

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Evet oldukça iyi çekimler lazım. Fakat yine de güvenilir olarak complex'i belirleriz, ama tür için tahminler yapabiliriz. Ama çekimin kalitesine göre tür tespiti de yapılabilir. İşçiler de çekilirse özellikle.

karıncabuldum

Pupa
Üye
Evet oldukça iyi çekimler lazım. Fakat yine de güvenilir olarak complex'i belirleriz, ama tür için tahminler yapabiliriz. Ama çekimin kalitesine göre tür tespiti de yapılabilir. İşçiler de çekilirse özellikle.
Anladim tesekkurler ve herhangi telefondaki makro için bi ayar felan var mi şu , şu oranda olsun diye falan

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Telefon çekimlerinden pek anlamam maalesef.

karıncabuldum

Pupa
Üye
Ben böyle bisi cektim kralicede fark ettiğim renkler bacaklarının ortasında küçük bi siyahlik onun dışında bacakları sarımsı antenlerinin uçları sarı antenlerinin başladığı yerde siyah

Ekli dosyalar

• 20220831_191634.jpg
    20220831_191634.jpg
    30 KB · Görüntüleme: 23

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ben böyle bisi cektim kralicede fark ettiğim renkler bacaklarının ortasında küçük bi siyahlik onun dışında bacakları sarımsı antenlerinin uçları sarı antenlerinin başladığı yerde siyah
Netlik çok kötü maalesef. Bir şey söyleyemem ben bu görselden. Lens vs. aldıktan sonra deneyin bence.

karıncabuldum

Pupa
Üye
Netlik çok kötü maalesef. Bir şey söyleyemem ben bu görselden. Lens vs. aldıktan sonra deneyin bence.
Reis ben şimdi makro cekim denedim antenlerinin ucu sarı başlangıç kismi siyah aynı şey bacaklarininda da öyle başlangıçları siyah geri kalanı sarı çenesi sarı ve abdomeninde 2 tane sarı çizgi işçilerinde ise gövdesi kafası abdomeni siyah sarı çizgide var abdomeninde antenleri ve bacakları sari

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bir makine kamera ile telefonun makro kamerası asla kıyaslanacak bir şey değil. Lens ve iyi bir kameraya ihtiyacınız var

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Makro çekim özelliğini kullanmayın, normal fotoğraf çekme seçeneğinden olabildiğince yakınlaştırmayı deneyin. 10x, 4x gibi yakınlaştırma seçeneklerini pek denemeyin. Yapabiliyorsanız 2x'de flaş açık bir şekilde çekmeyi deneyin. Telefonunuzun çekim özelliği ne kadar iyi? Markası ne?

karıncabuldum

Pupa
Üye
Makro çekim özelliğini kullanmayın, normal fotoğraf çekme seçeneğinden olabildiğince yakınlaştırmayı deneyin. 10x, 4x gibi yakınlaştırma seçeneklerini pek denemeyin. Yapabiliyorsanız 2x'de flaş açık bir şekilde çekmeyi deneyin. Telefonunuzun çekim özelliği ne kadar iyi? Markası ne?
Galaxy a13 iyi bi kamerası var zoomlama guzel

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Evet çok da iyi degil
Şöyle bir şey önerebilirim, video bölümünden çözünürlüğü -eğer varsa öyle bir opsiyon- FHD 60'a alın. Çok çok iyi sonuç alacaksınız. Video çekimi yaptığınızda oradan fotoğrafı buraya atabilirsiniz. Daha etkili.

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Fakat sanırım telefonunuz 30FPS olduğu için FHD 60 seçeneğinin olduğunu sanmıyorum.