Tetramorium transferim hakkında yardım.

mel

Yumurta
Üye
Bir Tetramorium kolonim vardı. Tatile gitmeden önce güzelce beslemiştim ve çok fazla yumurtaları vardı. Tatilden döndüğümde yumurtaların hepsi işçi olmuştu ve artık tüpün içinde kalacak yerleri yok.

Daha önce bunları transfer etmeye çalıştığımda bayağı kayıp vermiştim. Bu yüzden, onları en iyi şekilde nasıl transfer edebilirim? Küçük tür oldukları için çok fazla kaçıyorlar.

Şu anki outworld'lerinde tek bir tüpten fazlasını koyabilecek yer yok. Büyük tüplü bir sistem kurmak istiyorum. Bu konuda önerileriniz nelerdir?

Ayrıca elinde bu türden büyük bir kolonisi olanlar, ilham vermesi için birkaç fikir sunabilir mi?

Ayrıca outworld'lerinde tüp bağlayabileceğim ekstra bir delik de yok.

yücehayvanat

Nanitik
Üye
Hocam outworld cam değilse ve plastikse uygun ölçüde bir matkap yardımıyla delik açabilirsiniz ayrıca hortum kullanarak çoğaltıcı oluşturabilirsiniz daha önce denemedim ama denenebilir satın da alabilirsiniz çoğaltıcıyı

ErenbeyZ

Yumurta
Üye
Önce outworld ile tüpün arasını kapat sonra tüpü outworldün üstünde tutup aç , çıkan işçileri outworlde at sonra yeni yerlerine transfer edince outworldde kalanları manuel olarak dök yeni yerlerine