Tetramorium Transfer

Gross

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhabalar
Tetrimoryum türü kolonime ytong dan bir formikaryum yaptım kendi tiplerinde henüz su bitmedi. Ancak yine de formikaryuma geçirmek istedim. Kendi tiplerine ışık koydum formikaryumu da karartma uyguladım buna rağmen yaklaşık 8 saat olmasına rağmen sadece işçiler gidip geliyor sürekli ancak hala kraliçenin geçişini gözlemleyemedim ekstra yapmam gereken bişi varmı nedir veya yanlış yaptığım şey nedir yazarsanız sevinirim TEŞEKKÜRLER

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Merhaba, şu an için yapmanız gereken ekstra bir şey yok. Zaten 8 saat transfer için büyük bir süre sayılmaz. Birkaç gün gözlemleyiniz en azından, sonrasında geçmezlerse titreşim verilebilir ya da sularının bitmesini bekleyip öyle transfer edebilirsiniz. Ya da başka bir transfer yöntemi yapılabilir. Bir de yazım kurallarına uymanızı rica ederim.

ToxiTkAn

Replete
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar merhabalar
Tetrimoryum türü kolonime ytong dan bir formikaryum yaptım kendi tiplerinde henüz su bitmedi. Ancak yine de formikaryuma geçirmek istedim. Kendi tiplerine ışık koydum formikaryumu da karartma uyguladım buna rağmen yaklaşık 8 saat olmasına rağmen sadece işçiler gidip geliyor sürekli ancak hala kraliçenin geçişini gözlemleyemedim ekstra yapmam gereken bişi varmı nedir veya yanlış yaptığım şey nedir yazarsanız sevinirim TEŞEKKÜRLER
Tetralar transferde baya inatçılar kolay kolay ytongdan yaptığınız formikaryuma geçeceğini sanmıyorum + aynı konuyu 2 kere açmışsınız daha dikkatli olun

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Kraliçe doğrudan ışığı görmediği sürece muhtemelen çok geç transfer transfer olacaklar. Genellikle pamuğu biraz eşeliyorlar ve kraliçe kafasını pamuğa gömüyor. Tüpte titreşim yaratın ve kraliçenin doğrudan görebileceği açıdan ışık kaynağı sağlayın. Titreşim büyük bir etken, ona da önem verin.