Tetramorium Sp. Mutliqueen

Kevin_Levin

Yumurta
Üye
Daha önce aynı yerden 3 tane Tetramorium Sp. Kraliçesi bulmuştum.

Foruma multiqueen olabilir mi? diye sorunca "olmaz diye biliyorum" diye bir cevap aldım.

Fakat kraliçeler yumurtladı ve 10+ adet işçi çıktı.

Sizce tutmuş mu koloni yoksa hala risk var mı?

Gorgi

Yumurta
Üye
Bence yapılmaması lazım işçiler çıktı diye içiniz rahat olmasın asıl kavgalar işçiler çıktıktan sonrada olabiliyor hiç olmaz imkansız denilemez ama zor umarım olurda bize güzel bi günlük yaparsınız.

Beggii

Yumurta
Üye
Türüne göre değişir ama çoğu türde multi hakkında yeterli bilgi yok, koloni ilerledikçe gözlemleyerek öğrenebilirsiniz.

nevzatgns19

Minör
Üye
1 yılı geçirseler bile otoriter olan kraliçe daha güçsüz olan kraliçeleri öldürebiliyormuş. O yüzden tutturdum demek biraz zor bende de var multi tetra kolonisi şu an 8 işçi var 4 tane kraliçe var üçü işçiler gibi takılıyor genelde bir tanesi daha otoriter ve iri o da yumurtalarla ilgileniyor.

Mogo

Pupa
Üye
siz fark etmeseniz bile multi olması koloniye zarar verebilir. Kraliçeler diğer kraliçelerin yumurtalarını yiyor kendi yumurtalarından işçi çıksın diye siz büyük bir kavga görmeseniz bile koloni gelişimi azalabilir.

Kevin_Levin

Yumurta
Üye
Herkese genel cevap olarak yazıyorum yaklaşık 2 hafta geçti işçiler çıkalı, ara ara açıp kontrol ediyorum her kraliçenin yanında kendi yumurtaları oluyor , bazen birbirlerinin yanına gidiyolar yediklerine dair herhangi bir şey görmedim birbirlerinin yumurtalarını kraliçelerin genel boyu da birbiriyle yakın bir süre sonra işçilerle beraber fotoğraf çekip buraya eklerim .(El yapımı bir outworld de ekledim şekerli su takviyesi, mikro un kurdunu parçalayıp verdim ve biraz da tohum kırıp verdim daha kolini büyük olmadığı ve büyük bir tür olmadığı için kolaylık olsun diye kırıp verdim ) Yanıtlarınız için teşekkür ederim hepinize.❤️

Ekstra olarak şunu ekleyeyim. Birde messor kolonim var tahmini 30 işçili şuan. Bir dediğim gibi multiqueen tetra birde messor kolonim var fakat farklı türler de bakmak istiyorum bu donemlerde ne bulabilirim ve saat kaç gibi daha aktif olur uçuşlar şimdiden yanıtlarınız için çok teşekkür ederi.

yücehayvanat

Majör
Üye
Polygyne olamasa bile oligojin olabilir, neredeyse tamamen şans işi, şansınızı maksimize etmek için besinlerini asla eksik etmeyin, kolonilerde kraliçelerin resorbe edilmesinin başlıca sebepelerinden biri besin eksikliği denebilir. Her zaman outworldlerinde ve tüplerinde kırılmış tohum, böcek parçaları ve şekerli/ballı su bulundurmanız koloninin polygyne/oligojin kalma olasılığını yüksek ölçüde arttırır.

Kevin_Levin

Yumurta
Üye
Polygyne olamasa bile oligojin olabilir, neredeyse tamamen şans işi, şansınızı maksimize etmek için besinlerini asla eksik etmeyin, kolonilerde kraliçelerin resorbe edilmesinin başlıca sebepelerinden biri besin eksikliği denebilir. Her zaman outworldlerinde ve tüplerinde kırılmış tohum, böcek parçaları ve şekerli/ballı su bulundurmanız koloninin polygyne/oligojin kalma olasılığını yüksek ölçüde arttırır.
teşekkür ederim hocam ekstra olarak eklediğim mesaja da yanıt verseniz çok mutlu olurum.

det

Minör
Üye
Ekstra olarak şunu ekleyeyim. Birde messor kolonim var tahmini 30 işçili şuan. Bir dediğim gibi multiqueen tetra birde messor kolonim var fakat farklı türler de bakmak istiyorum bu donemlerde ne bulabilirim ve saat kaç gibi daha aktif olur uçuşlar şimdiden yanıtlarınız için çok teşekkür ederi.
Messor ve Tetramorium dışında Lasius, Aphaenogaster, Crematogaster ve Myrmica cinslerini olarak bulabilirsiniz. Bunlar şu an benim aklıma gelenler, artık sonbaharda uçan cinsler bulunur.