Tetramorium Multi Queen Olur mu?

Fumado

Yumurta
Üye
11 tane aynı yerde aynı anda bulduğum Tetramorium C. kraliçesini aynı şırıngaya koydum ve şuan gayet sakin duruyorlar.
Sizce ayrımalımıyım, ayırmalıysam neden ayırmalıyım

nevzatgns19

Nanitik
Üye
Multi olmayan türler işçi çıktıktan sonra sorun oluyormuş genelede. Multi desteklemeyenler bazen multi olabiliyor sanırım. Forumda görmüştüm. Kesin bir şey söyleyemem ama.

CLYENSE

Majör
Yardımsever
Üye
Pleometrozis aşamasını, şu an için Tetramorium caespitum tür grubunda başarılı bir şekilde gözlemledim. Ancak henüz işçiler çıkmadı. Bu nedenle, kesin olarak multiqueen olacaklarını söylemek doğru olmaz.

yücehayvanat

Media
Üye
11 tane aynı yerde aynı anda bulduğum Tetramorium C. kraliçesini aynı şırıngaya koydum ve şuan gayet sakin duruyorlar.
Ben tetramorium caespitum grup kraliçelerinde pleometrosis aşamasını aşmayı başardım 10 küsür işçi var ve bu işçiler 2 kraliçeye de bakıyor ikisini de besliyor ve kraliçeler kavga etmiyor, bu koloni de gözlemlediğim en belirgin şey kraliçelerin oligojen bir tavır takınması:

İki kraliçe birbirlerini beslemek dışında çok birbirleriyle etkileşime girmiyor birbirlerinin yumurtlamasına yardım ediyorlar hatta şöyle bir olay gözlemledim A kraliçesi B kraliçesinin yumurtlamasına yardım etti sonra o yumurtayı alıp kendi tarafına götürdü.

Yani durum şu sizdeki kolonide de böyle bir durum olabilir ya da pleometrosisten sonra işçiler kraliçelerini seçerler ve geriye kalanları sürgün ederler ya da öldürürler

BahadirSarp

Brachypterous
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Ben çok tetramorium multi denedim hepsinde aynı sonucu aldım işçiler çıktıktan sonra kraliçeler birbirlerini öldürüyorlar genelde tüm kraliçeler ölüyor.

Thragg00

Yumurta
Üye
Sizce ayrımalımıyım, ayırmalıysam neden ayırmalıy.
Ben 2 tane ikili Terra tüpü yaptım, ilk tüpte biri diğerini öldürmüş sanırım, diğer ikili iyi anlaşıyor biraz şans işi diyebiliriz ama oladabiliyolar