Tetramorium Kraliçe ekleme

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Elimde kötü durumda bir tetramorium kraliçesi var. Bir adet de az işçili tetramorium kolonim var. Kötü durumdaki kraliçem kendi başına yaşayamaz. İkisi birleştirsem kraliçesi kabul etme şansları var mı? Biliyorum tetramoriumlar multiye uygun değil ama diğer kraliçe kötü durumda olduğu için son çare denemek istiyorum.

BahadirSarp

Gamergate
Yardımsever
Üye
Elimde kötü durumda bir tetramorium kraliçesi var. Bir adet de az işçili tetramorium kolonim var. Kötü durumdaki kraliçem kendi başına yaşayamaz. İkisi birleştirsem kraliçesi kabul etme şansları var mı? Biliyorum tetramoriumlar multiye uygun değil ama diğer kraliçe kötü durumda olduğu için son çare denemek istiyorum.
Yüksek ihtimalle kabul etmeyip kraliçeyi öldürecekler denemezsenizde ölecek bence bırakın ölecekse kendi kendine ölsün.

ants123

Minör
Üye
Koloniyi stres etmeye değmez. Kolonide kayıp yaşarsanız kaş yapayım derken göz çıkarırsınız.

eyup710

Minör
Üye
Bence,çoraba sarıp buzdolabında koloniyi ve kraliçeyi bekletin. 30 dk geçtikten sonra birleştirin, kabul etmezlerse yemek olur. Yapacak bir şey yok.

RüzgarMeteÇelik

Larva
Üye
şamaDurumRisk Seviyesi
İlk KurulumKraliçeler genelde birlikte yumurtlar.🟢 Düşük
Larva Dönemiİş birliği devam edebilir.🟡 Orta
İlk İşçi (Nanitic)Kritik eşik. İşçiler kraliçelerden birini seçer.🔴 Çok Yüksek
Koloni GelişimiGenellikle tek kraliçe hayatta kalır.💀 Ölümcül

şama yerine aşama yazacaktım özür

BahadirSarp

Gamergate
Yardımsever
Üye
şamaDurumRisk Seviyesi
İlk KurulumKraliçeler genelde birlikte yumurtlar.🟢 Düşük
Larva Dönemiİş birliği devam edebilir.🟡 Orta
İlk İşçi (Nanitic)Kritik eşik. İşçiler kraliçelerden birini seçer.🔴 Çok Yüksek
Koloni GelişimiGenellikle tek kraliçe hayatta kalır.💀 Ölümcül

şama yerine aşama yazacaktım özür
Öncelikle yapay zeka kullanman büyük yanlış ikincisi konuda kurulum aşamasında multi denenmeyecek sağlıksız bir kraliçeyi koloniye eklemeye çalışacak.

ants123

Minör
Üye
Saygı duyuyorum ama kraliçe zaten ölecekse,denemesi gayet normal değil mi?
(Sadist bir insan gibi gözükmek istemiyorum.)
Kabul etmezlerse yemek olur demene takıldım ben dostum. Ayrıca beslemesi tam yapılan bir kolonide bu kraliçenin yemek olacağını pek sanmıyorum. Hem etik hem teorik olarak hatalı bir cümleydi. Bazılarımız hassas olabilir değil mi 🙂 Şahsen ben de riske atmazdım, ölecekse parçalanarak ölmesin.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Kabul etmezlerse yemek olur demene takıldım ben dostum. Ayrıca beslemesi tam yapılan bir kolonide bu kraliçenin yemek olacağını pek sanmıyorum. Hem etik hem teorik olarak hatalı bir cümleydi. Bazılarımız hassas olabilir değil mi 🙂 Şahsen ben de riske atmazdım, ölecekse parçalanarak ölmesin.
Aslında koloniyi ölüme terk etmiştim yani yemek olacak muhtemelen 😅.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Şöyle ki, ben aslında bu kolonileri kurmadım. Karınca bakan bir tanıdığım tabiri caizse bu koloni ver bir kaç koloniyi bana kitledi. Ben de normalde sadece 2 koloni bakıyordum ve bunlar da gelince hiç birine bakamaz oldum. Ben de birinin yaşaması için diğerinin ölmesinde karar kıldım 😢. Bu arada özür dileyerek söylüyorum ki ne olacağını çok merak ettim ve denedim fakat öldürmek yerine kabul ettiler. Belli ki beslemiş ve temizlemişler sonra da yanlarına almışlar. Bu barışçıl tavırları yüzünden onları infazdan azad ettim 😁.

1000035289.jpg

BahadirSarp

Gamergate
Yardımsever
Üye
Şöyle ki, ben aslında bu kolonileri kurmadım. Karınca bakan bir tanıdığım tabiri caizse bu koloni ver bir kaç koloniyi bana kitledi. Ben de normalde sadece 2 koloni bakıyordum ve bunlar da gelince hiç birine bakamaz oldum. Ben de birinin yaşaması için diğerinin ölmesinde karar kıldım 😢. Bu arada özür dileyerek söylüyorum ki ne olacağını çok merak ettim ve denedim fakat öldürmek yerine kabul ettiler. Belli ki beslemiş ve temizlemişler sonra da yanlarına almışlar. Bu barışçıl tavırları yüzünden onları infazdan azad ettim 😁.

Ekli dosyayı görüntüle 74929
Hocam tam anlamadım sağlıksız kraliçeyi mi kabul ettiler yoksa bu koloni küçük bir tetra kolonim var dediğniz koloni mi?

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam tam anlamadım sağlıksız kraliçeyi mi kabul ettiler yoksa bu koloni küçük bir tetra kolonim var dediğniz koloni mi?
Yok kraliçeyi kabul ettiler tek kraliçeliydi normalde. Pamuğa tırmanmış olan asıl kraliçe diğeri de sağlıksız olan. Ama kendine gelmiş sağlıksız olan da.

BahadirSarp

Gamergate
Yardımsever
Üye
Yok kraliçeyi kabul ettiler tek kraliçeliydi normalde. Pamuğa tırmanmış olan asıl kraliçe diğeri de sağlıksız olan. Ama kendine gelmiş sağlıksız olan da.
%1'lik şansı tutturdunuz tebrik ederim umarım bundan sonra birbirlerine saldırmazlar yalnız koloni acıyıp kabul etti herhalde çok ilginç.

ants123

Minör
Üye

Ekli dosyayı görüntüle 74929
Tebrikler efenim sevindim. Umarım diğer kraliçe güçlenip kendi işçilerini üretince otorite savaşına girişmezler.