Tetramorium canlı yem?

Enesqwpr

Nanitik
Üye
Bende 12 işcili Tetramorium un kurdum var onlara kuçuk bir canlı un kurdu attım mı?

Ölüm veya yaralanma olur mu?

Normalde keserek koyuyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ysa

Minör
Üye
Bende 12 işcili Tetramorium un kurdum var onlara kuçuk bir canlı un kurdu attım mı?

Olabilir, bence hiç riske atmayın. Koloniniz biraz daha büyüdüğünde belki deneyebilirsiniz

nomadpotato

Larva
Üye

İşçi sayınız canlı besleme yapmak için yeterli değil gibi. Yüksek ihtimalle bir kısmı da nanitik. Yaralanma veya ölüm olmasa dahi strese girmelerine sebep olabilir. Minör ve medialarınızın sayısı çoğaldıktan (20-30) sonra mikro un kurdu vererek deneyebilirsiniz. Şimdilik ikiye bölüp vermenizi öneririm. Ayrıca un kurtları vücut bütünlüklerini kaybettikten sonra bir süre daha haraket etmeye devam ederler, şimdilik bu onlar için yeterli bi' antrenman olacaktır.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Bence 30 işçi yeterli değil, en az 200-300 olması gerektiğini düşünüyorum. Hem canlı vermenizin herhangi bir faydası yok. Her zaman kafasını koparıp ve ezip, koloninize uygun boyuta getirerek vermeniz idealdir.

nomadpotato

Larva
Üye
Bence 30 işçi yeterli değil, en az 200-300 olması gerektiğini düşünüyorum. Hem canlı vermenizin herhangi bir faydası yok. Her zaman kafasını koparıp ve ezip, koloninize uygun boyuta getirerek vermeniz idealdir.

Düzeltme/katkı için teşekkür ederim. Major işçi çıkarmayan ve görece ufak sayılabilecek bir cins olduğu için bence de canlı beslemeye gerek duyulmamalı fakat 0,5-1cm'i geçmeyecek boylarda bir mikro un kurdunun nanitik olmayan 30 tetramorium işçisinin elinden kaçabileceğini sanmıyorum. Tabi her bir koloninin agresyon/saldırganlık eğilimi kendine özgü olduğu için kesin bir şey söylemek zor. Yine de günün sonunda en risksiz ve sağlıklı olanı sizin dediğiniz gibi parçalara ayırıp beslemek olacaktır.

KingCat

Intercaste
Yardımsever
Üye
Yapmanıza hiç bir şekilde gerek yok canlı olarak atmak koloniyi inanılmaz fazla gereksiz strese sokacaktır. Not olarak söyleyeyim bu şekilde majör üretimini tetiklemeye çalışmak bir işe yaramıyor diye biliyorum sadece strese sokar. Sadece Tetramorumlar için söylemiyorum.

badolesthane44

Yumurta
Üye
Doğal ortamlarinda bunlar zaten savaş halinde koloniyi canlı tutmak için verilmez mi yani böylece hem doğal ortamlarındakine benzer bir ortam oluşur diye düşünüyorum. tabi bu dediklerim sadece teori pratikte bunu test etmeyi planlıyorum