İzlediğim yarım kısımdan anladığım kadarıyla mantar bakteri vb mikroskobik bazı arkadaşların suda oluşması ihtimallerinden falan bahsedilmiş sanırsam ama devamına çok bakamadım bu internetle
antscanada da bununla ilgili bir video var. ingilizce bilmediğim için çeviri yapacak arkadaş varsa yardımcı olur 😊
Hocam benim de İngilizcem pek iyi değil devamı nı izlerlersen yardımcı olabilir misin çözümüyle ilgili bişeyler den bahsetmiş mi.İzlediğim yarım kısımdan anladığım kadarıyla mantar bakteri vb mikroskobik bazı arkadaşların suda oluşması ihtimallerinden falan bahsedilmiş sanırsam ama devamına çok bakamadım bu internetle
Benimde başıma gelmişti . Mantar ve bakteri tarzı şeyler sebep oluyor buna . En kısa sürede transfer yap. Hijyene de önem ver ki yeni tüpte aynı durum olmasın .Arkadaşlar resimdeki tetramorium kolonimim tüpünü yaklaşık bir ay önce değiştirdim ver tüpün içindeki su zamanla bu rengi aldı bu normali mi? Koloni ye herhangi bir zararı olurmu tekrar başka bir tüpemi transfer etsem acaba?
Birden fazla test tüpünü birleştirmek için enjektör den böyle bişey yaptım.Merak ettim de ,şu üstteki messor kraliçesinin olduğu şey ne?
Damacanadan aldığım suyu koymuştum.Musluk suyu felan mı koydun, doğal kaynak suyu mu koydun, hazır market suyu mu koydun?
Yeni tüpe transfer etmeye çalışıyorum dünden beri. Yeni tüpe geçmemekte inat ediyorlar bakalım kaç gün sürecek.Karıncaların dışkılarının suya karışmasından sonra olduğunu belirtmiş videoda ve adamın önceki kolonisi bu renkli su yüzünden ölmüş galiba bakteriler yüzünden oluyor temiz bir test tübüne en kısa sürede transferi gerçekleştirin .
Birden fazla test tüpünü birleştirmek için enjektör den böyle bişey yaptım.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Damacanadan aldığım suyu koymuştum.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Yeni tüpe transfer etmeye çalışıyorum dünden beri. Yeni tüpe geçmemekte inat ediyorlar bakalım kaç gün sürecek.
Transferi yapıp tüpü temizledim ama çokta bi değişiklik yoktu önceden biraz bulanıklık vardı sonra 10 gün kadar evde yoktum döndüğüm de bu hale gelmişti. Ani oluşan bişey değil bence zamanla bu hale geldi diye düşünüyorum.Suyun şuanki resmini paylaşırmısın bakalım ne kadar değişmiş.
Transfer etHocam benim de İngilizcem pek iyi değil devamı nı izlerlersen yardımcı olabilir misin çözümüyle ilgili bişeyler den bahsetmiş mi.