Test Tüpü Sorusu?

ŞeyhŞamil

Yumurta
Üye
Bir İnternet sitesinde böyle bir ürün gördüm. Sizce test tüpü yerine, buna bıraksam karıncayı daha rahat olmazmı?

Ekli dosyalar

• formikaryum-set-5x5-yuva-5x5-outworld.jpg
    formikaryum-set-5x5-yuva-5x5-outworld.jpg
    18.4 KB · Görüntüleme: 25

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Bir İnternet sitesinde böyle bir ürün gördüm. Sizce test tüpü yerine, buna bıraksam karıncayı daha rahat olmazmı?
"Rahat" olmaz çünkü formikaryumu sürekli nemlendirmeniz ve formikaryumdan su içemedikleri için ayrıca bir su kaynağı sağlamız gerekiyor.

General_Elyq

Nanitik
Üye
hayır karıncalar zaten doğası gereği dar tünel veya tünel benzeri alanlarda yaşar, o attığınız ürün bir formikaryum ileri seviyeler için (5cmx5cm olmalı) 50-100 işçilere ulaşınca kullanılır şuanda kraliçeyi oraya koyarsanız stres altında kalır ve ölüm ile sonuçlanabilir.

brahimi44

Pupa
Üye
Brom illa bişey alayım zor oluyo beslemesi diyorsan 4x4x4 lük outworld alabilirsin kapak tarafınada bariyer sürersen o seni uzun süre idare eder hem rahatca beslersin hem tüpe bağlayacagın için nem sıkıntısı olmaz hemde rahatca inceleyebilirsin. Site adı veremem satan popüler siteler var ama az araştırma ila rahatca bulursun :)

ENUSHY

Yumurta
Üye
İlk başta bu kadar fazla şeye gerek yok fakat bu ürünü satan internet sitesine bende baktım ve sahibiyle konuştum, hatta oradan birkaç ürün de aldım. Gerçekten kaliteli ve güzel ürünler yapıyorlar. İleride 50-100 işçisi olan bir kolonim için bu tarz bir ürün ya alacağım ya da 3D de basacağım. Tabi ki @brahimi44 Bey'in bahsettiği gibi basit şekilde pleksi ya da plastik ile de yapılabilir fakat burada görsel zevk önemli diyorsan bu şekilde bir ürün tasarlayıp basmak daha güzel olacaktır. :)