Test tuplerini degistirirken zorlaniyorum

Yamurcan

Yumurta
Üye
Selamlar benim suan formica cinsi bir kralicem var yaklasik 6-7 aydir beslemeye calisiyorum fakat yumurtuyor ve isci cikmiyor. Cok fazla strese girmesin diye 2haftada bir bakiyorum fakat iscilerim ciksa bile kayboluyorlar. Bende test tuplerini degistirmeye korkuyorum. Degistirirken surekli ya kaciriyorum ya da gecmiyolar. Tupleri birbirine baglayan bir aparat da aldim ama ne yaparsam yapayim gecmiyolar. Kendim gecirmek zorunda kaliyorum ama bunu da yapmak istemiyorum strese sokmamak icin. Ne yapmaliyim yardim edin

mimases

Yumurta
Üye
Taşınmalarını istediğiniz tüpü iyice aydınlatmalı, diğer tüpü de hem nemli hem de tamamen karanlık ortam oluşturmalısınız. Eğer bu ikisini de yaptıysanız, zaman vermelisiniz ki bu 2-3 haftaya kadar sürebiliyor. Taşınmasını istediğiniz tüpte nem ve su halen varsa bu taşınmayı geciktirebilir.

Bende de tetramorium kolonilerimde aynı sorunu yaşıyorum. Diğer kolonilerime göre çok yavaş taşınıyorlar :(

Ayrıca 6-7 aydır dediğiniz için söylüyorum, kış uykusuna yatırmadıysanız, o da verimi etkileyecektir.

İyi forumlar.

Yamurcan

Yumurta
Üye
Ben tuplerindeki pamuk kirlenince tasima islemini yapiyorum ama hala su kalmis oluyor tabii. Birde kis uykusuna nasil yatiracagim hobide yeni oldugum icin cok bilgi sahibi degilim maalesef. Birde tasinma islemi yaparken besleme yapacak miyim nasil yapacagim?