Termostatlı ısıtıcı nasıl kullanılmalı ?

slmgoko

Larva
Üye
Merhabalar, ankara canlı yem sitesinden termostatlı ısıtıcı satın aldım. Yazın sürekli camımın açık, kışın ise periyodik olarak sürekli cam açtığım için ısıtma sorunları yaşayacağım aşikar. Şuan bile 16 derecelerde odamın içi ve riskli bu sıcaklık, istanbulda yaşıyorum.

Aldığım ısıtıcı ;

Termostatlı olması benim için daha iyi çünkü istediğim sıcaklıkta sürekli tutabileceğim. Evet önümüz zaten yaz gerek yoktu diyebilirsiniz ama dediğim gibi şuan bile odam 16 derece, 18 in üstüne hiç çıkmıyor.

Bunu en verimli nasıl kullanabilirim? Tecrübesi olanlar beni bilgilendirirse çok sevinirim.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bunu en verimli kullanmanın yolu bir inkibitör yapmaktır. Bilinen adıyla kuluçka makinesi. Kuluçka makinesinin yapım aşamalarını YouTube'dan öğrenebilirsiniz. Onlar genelde ampulle yaparlar ancak siz ısıtıcı pedle de yapabilirsiniz. Genel mantık sıcaklığın kaçmamasını sağlayarak ısıtıcı pedin sürekli çalışmasını engellemek.

slmgoko

Larva
Üye
Bunu en verimli kullanmanın yolu bir inkibitör yapmaktır. Bilinen adıyla kuluçka makinesi. Kuluçka makinesinin yapım aşamalarını YouTube'dan öğrenebilirsiniz. Onlar genelde ampulle yaparlar ancak siz ısıtıcı pedle de yapabilirsiniz. Genel mantık sıcaklığın kaçmamasını sağlayarak ısıtıcı pedin sürekli çalışmasını engellemek.
Teşekkür ederim, yani benimde aklıma bir kutu yapıp içini poliüretan ile kaplamak vardı. Eğer hemen hemen bahsettiğiniz şey aynı kapıya çıkıyor ise bir inceleyeyim dediğiniz sistem daha sağlıklı olabilir sonuçta meslek olarak bunu yapanlar var işe yarıyordur ki yapıyorlar.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Aynı mantık. Sadece bunda bi strafor kutusu alıyorsunuz ki bu kutular genelde ilaçları muhafaza etmek için kullanılır. Eczanelerde bolca bulunur. İçini aliminyum folyo ile katlayıp içindeki sıcaklığın kaçmasını engelliyorsunuz.

Örnek video ki benimde yaparken izlediğim video:

slmgoko

Larva
Üye
Aynı mantık. Sadece bunda bi strafor kutusu alıyorsunuz ki bu kutular genelde ilaçları muhafaza etmek için kullanılır. Eczanelerde bolca bulunur. İçini aliminyum folyo ile katlayıp içindeki sıcaklığın kaçmasını engelliyorsunuz.

Örnek video ki benimde yaparken izlediğim video:
Şahanesin hocam, Allah razı olsun. Benim yapmayı düşündüğümden daha kolay ve daha az maliyetli. En azından yapmış birinin bunu önermesi çok iyi oldu.

Bir şey sormak istiyorum Maks ve min sıcaklığı ne yapmam gerek acaba ? Messor cinsi için

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Şahanesin hocam, Allah razı olsun. Benim yapmayı düşündüğümden daha kolay ve daha az maliyetli. En azından yapmış birinin bunu önermesi çok iyi oldu.

Bir şey sormak istiyorum Maks ve min sıcaklığı ne yapmam gerek acaba ? Messor cinsi için
Ne demek, her zaman. 20-25 arası yapabilirsin. Gayet uygun olur.