Teraryum icin uygun bitki.

mehmetha4manci

Pupa
Üye
Selam, ben mantisime bir teraryum yapacağım. Altına seracıdan Hindistan cevizi torfu alacağım. Bitki olarak çimen, yonca(mantis yonca tarlasında bulundu.) sarmaşık tarzı bitkiler kullanmayı düşünüyorum. "O olmaz." ya da "Şu bitkiyi de ekle." dediğiniz varsa yazarsanız sevinirim. Teraryum olarak ise balıklara akvaryum küçük gelmeye başladı, akvaryumu değiştireceğiz. Eski akvaryumu kullanacağım. Kapakta ise sineklik olacak. Eklemem gereken bir şey var mı? Ayrıca toprağı değiştirmem gerekecek mi?1000398655.jpg1000398578.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Tuğlaadam

Larva
Üye
Ufak böceklerdir. Kapalı teraryumların temizlik ekibidirler, küfe ve çürümeden kaynaklı yayılan mantara karşı bir numaralı çözümdür.

Tuğlaadam

Larva
Üye
Aslında başka türlerde var ama mantise uygun olan bu diğerlerini yiyor. Eğer canlı bitki koymayacaksanız onlara gerek olmaz. Ancak mantislerin canlı bitkiye ihtiyacı var mı bilmiyorum. Sahte bitki belki iş görebilir çok bir bilgim yok.

Tuğlaadam

Larva
Üye
Hocam koymazsanız küf yüzünden hayvanı kaybedebilirsiniz ama siz bilirsiniz. Eğer yeterli temizli yaparsanız ve kontrol ederseniz olmayadabilir. Ama benim izlediğim tüm youtube kanalları koyuyordu.

Tuğlaadam

Larva
Üye
Açıkçası ben buna yorum yapmayayım. Çünkü yanlış yönlendirebilirim sizi ancak dediğim gibi videolarını izlediğim mantis büyütenler koyuyordu bunları ayrıca Tuğkan abide canlı bitki koymayın(mantise lazım olabilir başka bir hayvan için diyordu ) çünkü canlı bitki küf yapıyor onlar için minnak böceklerden lazım demişti.

mehmetha4manci

Pupa
Üye
Peki mantis bu böcekleri yemezmi? Ve doğadan bulabileceğim bir yer varmi?

Tuğlaadam

Larva
Üye
Sanırsam yok ve bu türü yemiyor. Bunun için yeni bir konu açarsan insanlar daha iyi cevaplar verir Bunalar olmazsa olur mu? vb. sorularına da daha iyi cevaplar bulursun.

Buğra_UnLucy

Media
Üye
Peki mantis bu böcekleri yemezmi? Ve doğadan bulabileceğim bir yer varmi?
Yiyeceğini sanmıyorum. Çünkü çok küçükler. Yese de hızlı üredikleri için fark etmezsin bile. Doğadan bulabilirsin bu canlıları. Bol nemli taş altlarında yaşıyorlar genellikle. İnternetten fotoğraflarına bakıp arayışa çıkabilirsin.

Tuğlaadam

Larva
Üye
Yiyeceğini sanmıyorum. Çünkü çok küçükler. Yese de hızlı üredikleri için fark etmezsin bile. Doğadan bulabilirsin bu canlıları. Bol nemli taş altlarında yaşıyorlar genellikle. İnternetten fotoğraflarına bakıp arayışa çıkabilirsin.
Hocam mantislerin yemediğinden eminim fakat doğada bulunabildiklerini bilmiyorum öğrenmiş oldum :) teşekkür ederim.

anakin

Brachypterous
Üye
Hocam adet olarak çok fazla vardır ama teraryuma o kültürden bir parça koyuyorsun ve teraryumda hızlı bir şekilde ürüyorlar. Elinizdeki kültür de sürekli büyüyor, büyüdüğünde ikiye ayırıp toprak ekleyerek üretim dahi yapabilirsiniz. Velhasılıkelam muhtemelen yapacağınız bütün teraryumlara yetecektir.

Kaganrelis

Larva
Üye
Sayısını bilmiyorum ama mantis teraryumana yeteceğinden fazladır diye düşünüyorum ama bu yorumu bilmeden yapıyorum