Teraryum İçin Işık

Mogo

Larva
Üye
Merhabalar ben karıncalarımı orta boy bir teraryum yapacağım, bitkilerin büyümesi için nasıl bir ışık kaynağı kullanmalıyım?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mikrox

Replete
Yardımsever
Üye
Merhabalar ben karıncalarımı orta boy bir teraryum yapacağım, bitkilerin büyümesi için nasıl bir ışık kaynağı kullanmalıyım?
Kullanacağınız bitkilerin isimleri veya görselleri var mı? Çünkü her bitkinin ışık ihtiyacı aynı değil; bazıları yüksek ışık isterken bazıları düşük ışıkta da gelişebilir.

Ortalama, basit terraryum bitkileri kullanacaksanız 5000–6500 K beyaz/gün ışığı tonunda bir LED tercih edebilirsiniz. Günde yaklaşık 12 saat aydınlatma çoğu bitki için uygundur.

Burada PAR kavramına da dikkat etmek gerekiyor. PAR, bitkinin fotosentezde kullanabildiği yaklaşık 400–700 nm arasındaki ışık dalga boyu aralığını ifade eder. Bitkiye ulaşan PAR miktarını ifade etmek için ise PPFD değeri kullanılır.

Full spectrum LED ise geniş bir dalga boyu aralığında ışık sağlayan LED'leri ifade eder. Daha geniş ve bitki fotosentezi açısından uygun bir spektrum sunduğu anlamına gelir.

Mogo

Larva
Üye
Daha karar vermedim bitkilere karar verirken bunları aklımda tutarım.