Merhaba 🌱
Gözden kaçırmışım ama yine de yanıt vermek istedim. Daha önce ben de merakımla bu türü araştırmıştım; hemen bilgileri teyit edip birkaç güncelleme ile paylaşayım.
Öncelikle Telodeinopus aoutii’yi yeni edinmiş olman çok heyecan verici, bunu belirtmiş olayım. Bu tür tamamen detritus bazlı, yani çürüyen yapraklar, odun parçaları ve sebze/meyve artıklarıyla besleniyor. Canlı böcek veya et gibi protein ağırlıklı gıdalara gerek yok; ara sıra kalsiyum takviyesi yeterli.
Yaşam alanını kurarken substratı derin ve nemli tut, ama su birikintisi olmasın. Sıcaklık 22–26 °C (kabaca ortalama oda sıcaklığı) civarı ideal. Odun parçaları, yapraklar ve kökler gibi saklanma alanları sağlamak, streslerini azaltır ve daha doğal davranmalarını sağlar.
Özellikle deri değiştirme (molting) dönemlerinde onları rahatsız etmemek çok önemli; bu süreç hassas ve stresli olabilir. Genel olarak basit, nemli ve gizlenme alanı bol bir ortam, Telodeinopus aoutii’nin sağlıklı ve mutlu yaşaması için yeterli.
İstersen sana adım adım bir bakım ve beslenme planı da önerebilirim; bu sayede yeni türünle uyum sürecini çok daha kolay yönetebilirsin.
Ek olarak tatlı bulduğum bir videoyu da paylaşmak istedim:🪻